Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü yazısında vatandaşa işler nasıl diye sorduğunu ve 'sıkıntı var' şeklinde cevap aldığını aktardı.





Türkiye ekonomik krizi iyiden iyiye hissetmeye başladı. Büyük şehirlerde yaşayan vatandaşları daha fazla etkileyen ekonomik sıkıntılar, Anadolu'da yaşayan vatandaşı da etkilemeye başladı.





Özellikle ticaretle uğraşan esnaf krizin derin etkisini hissetmeye başladı. Anadolu'ya gidip gören ve vatandaşla dertleşenler sıkıntıların farkına varıyor.





Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'de "Anadolu'da bir gün" başlıklı köşe yazısında durumu özetledi. Cuma günü bazı etkinliklere katılmak için Karaman'da olduğunu ifade eden Taşgetiren, karşılaştığı insanlara "işler nasıl?" diye sorduğunu ve aldığı cevapları köşesine taşıdı.





Taşgetiren, yazısında "Ekonomi" ara başlığıyla şunları akatrdı:





"Şu sıralar her yerde karşılaştığım iş hayatındaki insanlara “İşler nasıl?” diye soruyorum. "Ciddi zorluk var, deniyor. Özellikle öz sermayesi olmayan, kredi kullananlar zorda." İnşaat sektörü ile ilgili sancı yurdun her yerinde mevcut."







Taşgetiren "Siyaset" başlığı altında da "Siyaset gündemi yoğun. Ekonominin siyaseti etkileyeceği düşüncesi ortak paylaşım alanı. Ama Konya ve Karaman’da beklendiği gibi Ak Parti rahat, oyların ekonomi sebebiyle düşebileceği beklentisi ile beraber." ifadelerine yer verdi.