AK Parti  hükümeti döneminde aldığı ihalelerle gündeme gelen Limak Holding şimdi de Hazine arazisini bedavaya getirdi. Limak holding'in arazi başvurusunu aynı gün karara bağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bürokraside adeta bir rekor kırdı.

SAHİBİNDEN BEDAVA ARAZİ


TFF Başkanı  Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding, Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli Hazine arazisine ‘kalker ocağı’ kurmayı planladığı ortaya çıktı. Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Limak Holding’e bağlı Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Pınarhisar’ın Camiikebir ve Beylik mahalleleri sınırları içerisindeki bölgeye kurmayı planladığı kalker ocağı için 14 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Bakanlık projesi jet hızıyla onaylarken. Limak'ın proje tanıtım dosyasında, “Projenin planladığı alan, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli Hazine arazisi olduğundan mülkiyet izinleri ilişkin herhangi bir satın alma, kiralama bedeli oluşmayacaktır” ifadelerinin yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Askeri atış ve tatbikat alanı olarak kullanılan arazinin maliyeti 1 milyon 800 bin 750 TL olarak belirlenen maden ocağından yılda 2 milyon ton kalker ocağı üretilecek. 99,94 hektarlık alanın tamamı proje alanı olarak belirlendi. Limak’ın Hazine arazisinde kurulması planlanan maden ocağı için ‘yer ücreti’ ödemeyecek olması ise dikkat çekti. 

Kaynak: Birgün