CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte George Soros ile yaptığı görüşmelere dair fotoğrafları yeniden hatırlattı. Altaylı, “Erdoğan esip gürlüyor. Bu arada komedi filmlerini aratmayacak malzemeler de veriyor. Türkiye'de Soros'la en çok görüşen kimdir? Bence Erdoğan. Türkiye'de siyasetçi, iktisatçı, sanayici, tüccar, sivil toplumcu, bütün toplum kesimleri içinde Soros'la en çok görüşen Recep Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan millete Soros'çu diye çamur atacağına Soros'la bu masada ne konuştun onu söyle. Ne verdin, ne aldın, hangi taahhütlere girdin onu söyle.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı davası kararları ve Osman Kavala'yla ilgili, “Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu ve Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü” demişti.

BUNU BİLMEYE KAFA TÜRKİYE'Yİ YÖNETEBİLİYOR

Gezi Parkı davasında verilen karara ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ilk derece mahkemesinin kararının nihai olmadığını, iç hukuk yollarının tükenmediğini ve son aşamada AİHM'ye gidilebileceğini kaydetti. Engin Altay, “İç hukuk bakımından Anayasa Mahkemesi kararına kadar Osman Kavala ve 7 arkadaşı masumiyet karinesinden yararlanır, suçları sabitlenmemiştir. Bunu bilmeyen bir kafa Türkiye'yi yönetebiliyor.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN GEZİ DAVASININ HEM SAVCISI HEM HAKİMİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kumpas davalarının yönetmeni olduğunu belirten ve bu davaların savcısı olduğunu söylediğini aktaran Engin Altay, “ Gezi davası ile ilgili hükmü vermiş, vermiş de komik kaçmış. Ne demiş? Yargımız onunla ilgili nihai kararı verdi. Ya Erdoğan ilk derece mahkemesinin kararı nihai değildir. Bu karar kesinleşmemiştir. Bölge adliye mahkemeleri var. Bir bak; adalet bakanını çağır, biraz brifing al ya. Bölge Adliye Mahkemesi de yetmez sonra Yargıtay var. Anayasa Mahkemesi var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. İç hukuk bakımından Anayasa Mahkemesi'ne kadar Osman Kavala ve 7 arkadaşı masumiyet karinesinden yararlanır. Yani suçları sabitlenmemiştir. Bunu bilmeyen bir kafa Türkiye'yi yönetebiliyor. Ergenekon ve Balyoz'un savcısı olan Erdoğan level atladı Gezi Parkı davasında savcılıkla yetinmedi hem savcısı hem hakimi rolünü üstlendi. Sonra da Türkiye de hukuk var, yargı var diyor.” diye konuştu.

GEZİ, TERÖRİZE EDİLEMEYECEKTİR

Milli Gazete'de yeralan habere göre, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Gezi Parkı davasındaki kararını eleştiren Engin Altay, “25 Nisan Pazartesi, kara pazartesidir. Pazartesi günü 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sarayda alınan bir kararı okudu. Kimse kusura bakmasın. Herkes bilsin Gezi kriminalize, terörize edilemeyecektir. Erdoğan, bir an önce Gezi kabusundan uyanmalıdır.” diye konuştu.