Yeni Akit gazetesinin "Antalya'nın 'hal'i, İstanbul'un hâli" başlık haberini MG TV'de gazeteciler Muhammet Altındal ve Dursun Ali Bulut, değerlendirdi. Gazeteci Bulut, Akit gazetesinin haberine "Dalga geçer gibi algı üzerine kurulmuş bir haber." diyerek tavsiye de bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin açıkladığı günlük hal fiyatları ile İstanbul'daki marketlerin satış fiyatını karşılaştıran ve fiyat listeyi yayınlayan Yeni Akit gazetesine gazeteci Bulut, MG TV ekranında hal fiyatlarını açarak "Haber tamamen algı üzerine kurulmuş bir haber" dedi.

Akit'teki arkadaşlarımızı tanıyoruz, muhabbetimizde olan insanlar diye seslenen Bulut, "Tamam haber yapılabilir ama bu algılara ne gerek var. Okucusuyla dalga geçer gibi bir haber yapmanın manası yok" diye konuştu. Halkın gördüğünü belirten Bulut, "Sürekli marketi karalayarak haber yapılmaz. Yazıktır. Sonuçta marketelere gittiğimizde görüyoruz, halk kasiyere tepki veriyor" dedi.

"Habercilik refleksi olarak haberi teyit etmek istersiniz, vatandaş okuduğunu habere inanır" diye konuşan Bulut şu ifadeleri kullandı:

"Hal fiyatları belli. 2 liraya domates var ama alt domates fiyatı bu. Yani çıkma domates. Normal domatesin fiyatı 6 liraya, 8 liraya ve 22 liraya olanı da var 2,5 liraya olanı da. Yeni Akit gazetesi, en düşük yani bildiğimiz çıkma domates fiyatını alıyor ve üzerine hiçbir maliyet koymadan aktarıyor. Nakliye, hamaliye, vergi paraları vb maliyetleri koymadan marketteki en yüksek fiyatı veriyor. Halden alırken en düşük fiyat, çıkma ürün fiyatı baz alınırken markette de ise en yüksek fiyat baz alınıyor. Normal domates, 2,5 lira  ile 8 lira arasında halde ortalama 6 lira değerinde. Markette de 11 lira.. Yani baktığın zaman maliyetleri ile birlikte makul gibi duruyor."

Yeni Akit gazetesinin algı yaptığını belirten gazeteci Bulut, şöyle devam etti:

"Okuyucusunu bu şekilde manipüle etmenin bir anlamı yok. O zamdan lütfen devletin marketleri 2 liradan alsın düşük fiyata domates satsın. Kendim de devlet marketinden alışveriş yapıyorum ve zincir marketlerden daha pahalı. Hiçbir ürünü zincir marketlerden ucuz değil.
Akit gazetesindeki arkadaşları tanıyoruz ve belli bir muhabbetimiz de var. Bu haberlere gerek yok. Marketçi ile halk karşı karşıya geliyor. Patronlarla da değil markette asgari ücrete çalışan kasiyerle tezgahtarla tartışıyorlar. Yazıktır günahtır, bunlara gerek yok."