İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a “esfel-i safilin”, “hayvandan aşağı”, “operasyon çocuğu”, “Soros çocuğu” gibi ifadeler kullanmıştı. Bakan Soylu'nun kimden ilham aldığı ortaya çıktı.

ESFEL-İ SAFİLİN SÖZÜNÜ İLK KULLANAN BAHÇELİ

Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu, köşe yazısında 2011 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında yaşanan tartışmayı hatırlattı. Bahçeli'nin "sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun?" sözlerine, "ben eşrefi mahluk olan insanlarla dolaşıyorum." diyen Erdoğan'a MHP lideri, "Senin etrafında eşrefi mahluk olarak gördüklerin aslında Esfel-i Safilindir. Sen onları iyi bilirsin, emir aldıkların ve taşeronluğunu yaptıkların da Esfel-i Safilindir. Sen asil bozkurtları yanındaki çakallarla mı karıştırıyorsun?" ifadeleriyle yanıt vermişti.

SOYLU VE BAHÇELİ ERDOĞAN'IN YANINDA ESFEL-İ SAFİLİN

"Esfel-i Safilin" sözünü Türk siyasetine sokan siyasetçi Devlet Bahçeli" olduğunu söyleyen Uğurluoğlu, "Bahçeli, AKP lideri Recep Tayyip'in etrafındakilerin, "Esfel-i Safilin" olduğunu söylüyor. Bugün o Recep Tayyip'in etrafında Bahçeli de yok mu? Süleyman Soylu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a, "Esfel-i Safilin" dedi ya, Soylu da Bahçeli de Tayyip'in etrafında değil mi? Bahçeli'nin koruma kalkanı altındaki sarayın bakanı Süleyman Soylu da Bahçeli'nin izinden giden siyasetçidir" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun, Demokrat Parti Genel Başkanı iken Erdoğan'a karşı söylediği sözleri hatırlatan Uğurluoğlu, "Soylu'nun AKP'ye transfer oldu ki ilk mesajı da şöyle oldu: "Allah şahittir ki bütün bedenim kan gölüne dönse de Erdoğan'dan ayrılmayacağım…" Ümit Özdağ; Bakarsın bugün sana hücum eden Soylu yarın Zafer Partisi'ne katılıp bu kez Recep Tayyip'e ağır hakaretlerle hücum eder. Vallahi hiç şaşırmam…" dedi.