Işıkçılar Cemaatinin hocalarından Osman Ünlü, bugün cemaatin yayın organı Türkiye gazetesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Osman Ünlü “Noel gecesini kutlamak!..” başlıklı yazısına, “Hıristiyanların ve diğer gayr-i müslimlerin, kutsal kabul ettikleri gün ve geceleri Müslümanların kutlamalarında mahzur var mıdır?” şeklindeki soruyla başladı. Sonrasında ise, “İslamiyette, güneş yılının ayları içinde sayılı bir mübarek gün, bir gece yoktur. Nevruz, Noel gecesi, Müslüman olmayanlar arasında değerli sayılır. Dürr-ül-muhtârda deniyor ki: ‘Nevruz ve Mihrican günleri şerefine bir şey vermek caiz değildir. Bu günlerin isimlerini söyleyerek veya niyet ederek bir şey hediye etmek haramdır. Eğer bu günlere kıymet vererek yaparsa, kâfir olur.’” ifadelerini kullandı.

Işıkçılar Cemaati’nin hocası Osman Ünlü’nün yılbaşı kutlamalarını hedef alan yazısı, Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı TGRT’nin yılbaşı kutlamalarını hatırlattı.

TGRT’nin 1998-1999-2000 ve sonrasındaki yıllarında yaptığı yılbaşı programları çok konuşulurdu. Ünlülerin birçoğu TGRT’nin yılbaşı kutlama programlarında yer alır, evlerinde yılbaşı kutlayanlar TGRT’yi izleyerek yeni yıla girerlerdi.

O dönem Işıkçılar Cemaati’nin lideri ve TGRT’nin patronu olan Enver Ören de, TGRT’deki yılbaşı kutlamaları sebebiyle magazin basınının da gündemine oturmuştu. İhlas Finans Kurumu'nun başında bulunan Enver Ören’ın şirketine para yatıran 500 bine yakın isim, mağdur olmuş ve paralarını geri alamamıştı. Tarihe “İhlas zedeler, İhlas mağdurları” diye geçen ve on binlerce insan varken, TGRT dev ücretler vererek ünlülere yılbaşı programları yaptırmıştı. Magazin basını da Enver Ören’i “‘Faiz haram’ diye topla paraları Seda'ya yolla” başlıklı haberlerle eleştirmişti.

Öyle ki bugün dahi eleştiriler devam ediyor. 2013 yılında Enver Ören ölünce, bu kez eleştiriler oğlu Mücahit Ören’e yöneltiliyor.

Şu an Işıkçılar Cemaati’nin başında Enver Ören’in oğlu Mücahit Ören oturuyor.  Mücahit Ören de “ABD'ye bağlılık ve sadakat göstereceğime; kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime” ifadelerinin olduğu yemini, elini göğsünün üstüne koyarak söyleyip, ABD vatandaşlığına geçmişti.

Tekrar Işıkçılar Cemaati’nin hocası Osman Ünlü’nün yazısına dönelim. Ünlü Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı Türkiye gazetesindeki köşesinde yılbaşı kutlayanları hedef aldı ve atıfta bulunduğu kaynaklarla “kutlayan kafirdir” diye aktardı.