Prof. Dr. Prof. Dr İlber Ortaylı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaparak Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ diyen çocuğu kast ederek “kendisinin bilmediği şeyleri tekrarlatıp gülmek zevzekliktir” dedi.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. Prof. Dr İlber Ortaylı son günlerin tartışma konusu olan Kemal Kılıçcaroğlu’na küçük bir çocuğun ‘hain’ ifadelerini kullanmasını masaya yatırdı.

İLBER ORTAYLI’DAN ERDOĞAN’A “HAİN” ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon'da yaptığı konuşma esnasında 10 yaşındaki çocuğa mikrofon uzatıp çocuğun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hain ifadelerini kullanması hakkında “10 yaşındaki çocuklar siyasette kullanılmaz. Çocuğun durumu kullanılır, çocuklar açtır, okulsuzdur, korunaksızdır bu siyaset konusu yapılmalıdır ama çocuğun bizatihi kendine siyasi nutuk attırılmaz. Siz Atatürk'ün Andını kaldırmışsınız, sonra 10 yaşında çocuğu çıkarıp siyaset konuşturuyorsunuz, olmaz" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Bu arada dün Kemal Kılıçdaroğlu’nda kürsüde hain çıkışın yapan küçük çocuk hain kelimesinin anlamını bilmediğini belirterek Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi. Küçük çocuk konuşmasında “Kendisinden de özür dilerim. Söylediğime pişmanım. Siyasi işini bilmiyordum. Kadınlar’ yalancı’ diyordu. Benim de orada aklıma geldi söyledim. Çok özür diliyorum ondan” dedi.