Ekonomideki kötü gidişat her geçen gün daha hissedilmeye başladı. Dolar kuru 18 liranın üstüne çıkarken, Avro da 20 lirayı aştı. Bugün Türk Lirası'nın erimesi sonucu 50 Amerikan sentine düştü. Çarşı pazarda zamlar da dur durak bilmiyor. Ayçiçek yağı, şeker, un, çay ve diğer temel gıda ürünleri zamların başını çekiyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Vatandaşlar ise ekonomideki kötü gidişattan hükümeti sorumlu tutuyor. Yayınlanan son anketler AKP ve MHP'nin ciddi oranda oy kaybettiğini gösteriyor. Anketlerde AKP %25-30'ları görürken MHP'nin oy oranı ise %5-7 bandında gözüküyor. Avrasya Araştırmanın sahibi Kemal Özkiraz ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada AKP'nin sadece kentlerde değil köylerde de ciddi bir şekilde oy kaybı yaşadığını açıkladı. Köylerdeki oy kaybının ana nedeninin mazot fiyatlarına gelen zamlar olduğunu vurgualdı.

''AKP KARANLIK DÖNEMDEN GEÇECEK''

Özkiraz AKP'nin Şubat-Mart aylarında ciddi oy kaybedeceğini ifade etti. Şubat Mart aylarının AKP için karanlık bir dönem olacağının altını çizdi. Ve AKP'de bu dönemde ciddi kopuşlar olacağını sözlerine ekledi.