Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Başörtüsü yasası" çıkışı sonrasında bugün 'Anayasa ile çözelim' diyerek Kılıçdaroğlu'na "Eğer samimiysen gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" diyerek çağrı yapmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ve "Arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız" sözleriyle destek gelmişti.

“Gençlik ve Yerel Yönetimler” Temalı “Tam Bana Göre Festival” Programı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun sözlerini çarpıttı. Erdoğan, "Gece yarısı başörtüsü teklifi yapan bay Kemal, anayasa değişikliğine 'kabul oyu vermeyiz' dedi. Bunlar yalancı" dedi.

Erdoğan şu sözleri kullandı:

"Gençlerimizin seçilme yaşını 18'e düşürerek sizlere olan güvenimizi gösterdik. Seçim günü geçtikten sonra gençlere dönüp yüzüne bakmayanlar sandık ufukta belirince gençleri hatırladılar.

Gece yarısı başörtüsü teklifi yapan bay Kemal, Anayasa değişikliğine 'kabul oyu vermeyiz' dedi. Bunlar yalancı. Kılıçdaroğlu, eğer samimiyseniz gel Anayasa değişikliğini yapalım, gelemezler çünkü dürüst değiller. Haksız, hukuksuz, keyfi bahanelerle kızlarımızın eğitim hakkının gasp edildiği günler geride kaldı."