Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'deki işsizlik ve yaşanan büyük ekonomik kriz nedeniyle tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir programda üniversite mezunlarının işsizliğinden yakınan gence "Kalite, kalifikasyon noktasında kendini ispatlıyorsa bir genç, iş bulur" ifadelerini kullanması sonrasında kokain içerken görüntüleri ortaya çıkan AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu üzerinden tepkiler geliyor.

"KOKAİNCİ AYVATOĞLU'NUN KALİTESİ VE KALİFİKASYONU VAR MIYDI?"

İstanbul Üniversitesi mezunu A.A, lise mezunu bile olmayan kokain çekerken görüntüleri ortaya çıkan AKP Genel Merkez çalışan Kürşat Ayvatoğlu'nun genç yaşta araba koleksiyonuna sahip olması ve banka hesaplarında ise devasa paralarının olması üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Adının açıklanmasını istemeyen üniversiteli genç A.A, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "AKP Genel Merkez çalışanı kokainci Kürşat Ayvatoğlu hangi kalifikasyon ve kaliteyi ispatladı da genç yaşında büyük bir servete sahip oldu?" tepkisini şeklindeki soruyla ifade etti.

" ALMANYA'DA ÇÖPÇÜLÜK DE OLSA YAPARIM"

Üniversiteli A.A, Hasankeyf-2 Köprüsü açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “İnsanlarımız çoğu zaman tedavi, üniversite eğitimi, iş, aş bulmak için Amerika'ya, Avrupa'ya gitmek zorunda kalırdı, hamdolsun bugün bu tablo büyük oranda tersine döndü" şeklindeki sözlerine de tepki gösterdi

Türkiye'deki gençlerin yaşadığı ekonomik sorunlarını dile getiren üniversite mezunu A.A, "Türkiye'de büyük bir işsizlik var. Umudumuzu kaybediyoruz. İlk fırsatta yurt dışına çıkmak için her türlü şartları zorluyorum. Almanya'da çöpçülükte olsa yapmaya razıyım" diyerek Türkiye'deki ekonomik krizin dramatik tablosunu ortaya koydu.

Kriz ve işsizlik sonrasında Türkiye'deki eğitimli sınıfın, daha da yoksullaştığı ortaya çıkarken eğitimli gençler yaşanan ekonomik sorunun çözümünü ise ülkeyi terk etmekte görüyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İnsanlarımız iş, aş bulmak için Amerika'ya, Avrupa'ya gitmek zorunda kalırdı, hamdolsun bugün bu tablo tersine döndü" ifadeleri ise ülkenin gerçeklikleriyle çelişiyor.

AKP'Lİ ESKİ MECLİS ÜYESİ: ÇOCUKLARIM İSTİKBALİMİZİ ÇALDINIZ DİYE SİTEM EDİYOR

Krizin diğer bir göstergesi ise Trabzon'da AKP'de meclis üyeliği yapmış bir vatandaş, sokakta yapılan röportajda ekonomik krize ve işsizliğe dair isyanını şu cümlelerle ifade ediyor:

"Oyumu Tayyip Erdoğan'dan başka herkese veririm. 2004-2009'da onun meclis üyesiydim ve onun hemşerisiyim. Oyumu ondan başka herkese veririm. Şu memleketin haline bak. Benim üniversite mezunu üç oğlum var. Bana çocuklarım 'istikbalimizi çaldınız' diyor. Birisi inşaat, mühendisi birisi mimar, diğeri elektrik-elektronik mezunu. 3000 bin liraya çalışıyor. Çocuklarım bana 'İstikbalimizi çaldınız sebep sen ve senin gibiler. Gittiniz onların peşine oy verdiniz, onlara yardımcı oldunuz' diyor. Benim çocuğum bana istikbalimizi çaldınız diyor. Bu kadar olur mu? İsterse gelsin beni hapishaneye atsınlar."

 

Kaynak: Milli Gazete