Çimento fabrikasından 30 Ağustos tarihindeki görüntüsü görenlerin dilini uçuklattı.Görüntüde Elazığ halkının çevre gününü kutlandı.

Yıllardır şehir merkezine yakın bir yerde kurulan ve üretimine devam eden Çimento fabrikasından 30 Ağustos tarihindeki görüntüsü görenlerin dilini uçuklattı. Çimento Fabrikası Elazığ halkının çevre gününü kutladı. Çekilen görüntü Fabrikanın bacasından çıkan duman kısa bir süre içerisinde yayılarak bölgeyi beyaz bulutlara çevirdi. Fabrikanın bulunduğu bölgede toz bulutlarını görenler büyük bir yangın olduğunu düşünmüşler.Sürekli olarak bir gerileme ve göç devam ederken, bölgede bulunan gayrimenkullerin fabrikadan dolayı değer bulmadığı ve oturanların ise maddi imkansızlıklar yüzünden oturduğu öğrenildi.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün  umurunda mı bilinmiyor.

Elektrik kesintilerinden dolayı bu tür olumsuzlukların olduğunu belirten yetkililer’’ön değerlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde kayıtlı olduğunu söyleyerek her hangi bir olumsuzluk olmadığını’’belirttiler.

Çimento Fabrikası önceki senelerde şu açıklamayı yapmış.

Fabrikamız Elazığ Altınova Çimento San. Tic. A.Ş. Türkiye Cumhuriyeti kalkınma hamleleri kapsamında ÇİTOSAN A.Ş. çimento fabrikaları bünyesinde kurulduğu 1957 yılından bu yana çimento ve klinker üretimi faaliyeti yürütmektedir. Bütün diğer çimento üretim tesislerinde olduğu gibi çimento üretim faaliyeti sonucu oluşması muhtemel toz salınımı elektrostatik filtreler yoluyla etkin biçimde engellenmekte ve ilgili yönetmeliklerde belirtilen limit değerlerinin çok altında toz emisyon değerleri elde edilmektedir.

Sosyal sorumluluk kapsamında bölgemizdeki atıkların bertarafının yanı sıra çevresel yatırımlar ile fabrikamızın çevreye duyarlı bir tesis olması için çalışmalar sürekli yapılmaktadır. wowturkey