Ahmet Davutoğlu'na yakın isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Mutabakatı’nda oturma yerlerini belirlediğini iddia etti.

Yeni parti kuracağı konuşulan Ahmet Davutoğlu'na yakın isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP ile Dolmabahçe Mutabakatı’nda oturma yerlerini A-4 kağıda çizdiğini iddia etti. 

Ahmet Davutoğlu'nun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözleriyle başlayan tartışma sonrası eski defterler açıldı. Tartışmalar Erdoğan'ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na mesaj olarak yorumlanan “Hafıza kayıtlarımızın içerisinde olanları da vakti geldiğinde paylaşacağız. Bu hafıza kaydının içerisinde çok şeyler var” çıkışıyla yeni bir boyut kazandı.

YENİ PARTİLERE GEÇİŞİ ENGELLEMEK İÇİN GÖREV VERİLDİ

Davutoğlu'na yakın olan isimlerin, Erdoğan’ın “hafızadaki kayıtlar” çıkışını “Havuçla kandıramadığını sopayla korkutmak istiyor” diye yorumladığı ileri sürüldü. Öte yandan iki yeni parti kurmaya hazırlanan Babacan ve Davutoğlu'nun partilerine AKP'den geçişi engellemek için, belediyelerin şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri verildiği ileri sürülüyor. 

"DOLMABAHÇE'DE KİMİN NEREDE OTURACAĞINI BİZZAT ERDOĞAN KAĞIDA ÇİZDİ"

Davutoğlu’na yakın siyasetçiler, “Açıklanacaksa herkesin elinde bir şeyler vardır” diyerek HDP ile yapılan Dolmabahçe Mutabakatı’yla ilgili tartışmaları anımsattı. Aynı siyasetçilerin, “Dolmabahçe’de kimin nerede oturacağını bizzat beyaz bir A4 kâğıdına Cumhurbaşkanı Erdoğan çizdi” dediği iddia edildi. İddia, Cumhuriyet gazetesinin haberinde yer aldı. 

ERDOĞAN: BEN ORADAKİ TOPLANTIYI DOĞRU BULMUYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ben oradaki toplantıyı doğru bulmuyorum” diyerek toplantıya tepki göstermişti. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da konuyla ilgili olarak, “Dolmabahçe’de açıklama şekli bile, hangi koltuklarda kimin oturacağı bilgisi Cumhurbaşkanı’na verildi” demişti.

Dolmabahçe Mutabakatı nedir?

Çözüm süreci sırasında, 7 Haziran seçimlerinden yaklaşık 3 ay önce, 28 Şubat 2015 tarihinde, AKP ve HDP’lilerin katılımıyla 10 maddelik ‘Dolmabahçe Mutabakatı’ açıklandı. Toplantıya o dönem AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’den Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken katılırken, kamuoyuna da toplantının yapıldığı salondan bir fotoğraf verildi. Mutabakatın açıklanmasını izleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tabii silahların bırakılması çağrısı bizler için çok çok önemli bir beklenti idi. Bu demokratik açılım süreci ile başlayan bir çağrıdır. Milli birlik ve kardeşlik projesi ile başlayan, şimdi de çözüm süreci ile devam eden ve bunu artık noktalayalım diye hasretle beklediğimiz bir çağrıdır” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Milli Gazete