Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile yeni bir görüşme olabileceğini söylerken, Esad ile görüşmeye de yeşil ışık yaktı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ( TBMM) AKP ve İYİ Parti, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Suriye’nin kuzeyinde devam eden operasyonlarla ilgili bilgi verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise iktidara ekonomi üzerinden yüklendi.

“KARADAN TERÖRİSTLERİ TEMİZLEYECEĞİZ”

TSK’nın Suriye ve Irak’ın kuzeyine yönelik harekâtlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekâtlarla bu şeridin bir kısmını oluşturduk. Tel Rifat, Münbiç, Ayn El Arab gibi çıbanbaşı yerleri bir bir halledeceğiz. Hava harekâtlarımızı kesintisiz sürdürürken, bizim için en uygun vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz. O beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır” ifadelerini kullandı.

“SİYASETTE KÜSLÜK OLMAZ”

Düzce merkezli gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili de konuşan Erdoğan, “Deprem Gölyaka’da çok sayıda binada hasara yol açmakla birlikte, vahim yıkımla karşılaşmadık. Kurumlarımız tespit ve telafi çalışmalarını yürütüyor” dedi. Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, “Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile ikinci bir görüşme olur mu?” sorusuna “Olabilir” cevabını verdi. Olası görüşmenin zamanı da sorulan Cumhurbaşkanı, “Tarih verilir mi?” diye konuştu. Erdoğan’a Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceği de soruldu. Erdoğan, “Esad ile görüşme olabilir. Siyasette küslük, dargınlık olmaz, eninde sonunda adımlarımızı atarız” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE YAKIŞIR BİR İÇİŞLERİ BAKANI LAZIM”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'’ya sert sözlerle yüklenerek, “Alametifarikası her fırsatta cıvık çıkışlar yapması değil, işini ciddiyetle, liyakatle yapması olan ve tercihen güvenlik konusunda birkaç makale okumuş, Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır gerçek bir içişleri bakanı gerekiyor” ifadelerini kullandı. Akşener, yine ‘kumar masası’ sözlerini gündeme taşıyarak, şunları kaydetti: “İYİ Parti’nin kumar masasında yeri yoktur. İYİ Parti milletin geleceğiyle bahse girmez. Sayın Erdoğan ve küçük ortağının masası öyle bir kumar masasıdır ki, masa her zaman kazanır. Bu hileli oyun her daim kasanın kazandığı, kazanamadığı yerde oyunun bozulduğu kirli bir oyundur. Onların kumar masası işte budur. Bizden dahil olmamızı istedikleri masa budur.”