Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Beştepe’de 14 Mart Tıp Bayramı Buluşması’nda “Bu ülkenin hekimlerine ihtiyacı vardır.” dedi. Erdoğan ayrıca konuşmasında, “Rabbim tüm hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun, yokluklarını göstermesin. Çünkü bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır.” dedi. Erdoğan’ın 8 Mart’taki konuşmasında ise, “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz.” demişti.

Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 hafta arayla yaptığı iki açıklamayı yorumladı. Cemal Enginyurt, Erdoğan’ın AK trolleri ve kiralık kalemleri yine boşa düşürdüğünü savundu.
 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 14 Mart Tıp Bayramı Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. 8 Mart’ta katıldığı bir programda doktorlara yönelik, “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz.” ifadesiyle tepki çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart’ta etkinlikte yaptığı konuşmada, “Rabbim tüm hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun, yokluklarını göstermesin. Çünkü bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır.” diye konuştu. 

GÖNLÜ DIŞARI KAYAN KİŞİLER OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

“Biz ülkemizin büyük fedakarlıklar ve sabırla yetiştirdiği hekimlerden azami istifade etmesi gerektiğine inanıyoruz. Sağlık sektöründe de gözü ve gönlü kendi ülkesinde kalmak yerine dışarı kayan kişiler olabilir. Bu anlayışla hareket edenlerin, istikametlerini yeniden kendi ülkelerine çevireceklerini umuyorum. Önüne serilen imkanlar ne olursa olsun tercihini kendi halkına hizmet etme yönünde kullanan tüm hekimlere şükranlarımı sunuyorum.”

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya platformu Twitter hesabından şunları kaydetti:

“Ak Troller ve kiralık kalemleri Erdoğan yine boşa düşürdü. Doktorlar nereye giderse gitsin dedikten sonra Erdoğan bugün U dönüşü yaparak “Rabbim tüm hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun, yokluklarını göstermesin.” dedi. Şipşakçı yazarlar hayal kırıklığı yaşadılar.”