Dün akşam saatlerinde sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, lüks bir araç içerisinde uyuşturucu kullanan Kürşat Ayvatoğlu'nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ'ın danışmanı olduğu iddia edilmişti.

Kürşat Ayvatoğlu'nun görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Hamza Dağ ve Süleyman Soylu ile de çekilmiş fotoğrafları olduğu sosyal medyada yer aldı. 

ANKARA EMNİYETİ: KÜRŞAT AYVATOĞLU GÖZALTINA ALINDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, görüntüleri tepki çeken Kürşat Ayvatoğlu'nun gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada "Bazı sosyal medya hesaplarında bir şahsın araç içinde uyuşturucu-uyarıcı madde kullanırken çekilmiş görüntülerinin tespit edilmesi üzerine; olayı gerçekleştirdiği tespit edilen H.KA. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, hakkında adli tahkikat başlatılmıştır." denildi.

DANIŞMANI OLMADIĞINI İDDİA ETMİŞTİ AMA DÜN FOTOĞRAFI ÇIKTI

Hamza Dağ'ın meclisteki danışmanı Muhammed Doğan, söz konusu iddiaları reddederek Hamza Dağ'ın böyle bir danışmanının bulunmadığını iddia etmişti. Ancak Ayvatoğlu'nun dün Hamza Dağ ile çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı. Dün görevini Mustafa Şen'e devreden Hamza Dağ devir teslim törenine dair sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarda Ayvatoğlu'nun da yer aldığı görüldü. 
 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili  Hamza Dağ, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sonrası gözaltına alınan  Kürşat Ayvatoğlu'nun özel kalemi olduğu iddialarını reddetti. Dağ, Ayvatoğlu'nun genel merkez büro personeli olduğunu ve iş akdinin fesh edildiğini söyledi.

Ankara'da lüks bir araçta uyuşturucu madde alınırken görüntülenen kişi gözaltına alındı.

KÜRŞAT AYVATOĞLU GÖZALTINA ALINDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında bir şahsın araç içerisinde uyuşturucu-uyarıcı madde kullanırken çekilmiş görüntülerinin paylaşılması üzerine; olayı gerçekleştirdiği tespit edilen H.K.A. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. "

Gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu'nun AK Parti İzmir Milletvekili, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ'ın özel kalemi olduğu söylenmişti. Dün görevini Mustafa Şen'e devreden Hamza Dağ'ın devir teslim töreninde Ayvatoğlu'nun fotoğraf karesinde görüldüğü ortaya çıkmıştı.

DANIŞMANIM DEĞİL, GENEL MERKEZ BÜRO PERSONELİ

İddialara ilişkin açıklama yapan Hamza Dağ gözaltına alınan kişinin danışmanı veya özel kalem müdürü olmadığını, 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdinin fesh edildiğini açıkladı.

Hamza Dağ sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: 

Sosyal medyada görüntüleri yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu danışmanım veya özel kalem müdürüm değildir. Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdi fesh edilmiştir. Şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır. Yasal sürecin takipçisi olacağız. Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele en hassas olduğumuz konulardan biridir. Bu konudaki mücadeleyi siyasi ayrım gözetmeksizin hepimiz birlikte yapmalıyız. Tüm gençlerimizi bu illetten kurtarmaya var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz.

Öte yandan Ayvatoğlu’nun AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı’nda çalışan ekip içinde yer alan kişilerden birisi olduğu iddia ediliyor.

Kürşat Ayvatoğlu'nun 2014-2019 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanlığı yapan AK Partili Tahsin Babaş'ın seçim kampanyasında görev aldığı, belediyede Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak çalıştığı belirtiliyor.

Kaynak: Milli Gazete