Rize'nin Çayeli ilçesinde 11 Mart Pazartesi günü AK Parti'nin seçim irtibat bürosu açılışında AK Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı'nın HDP ile ilgili yaptığı açıklama dikkat çekti. Baltacı, açılışta yaptığı konuşmasında "HDP’li kardeşlerimizle konuştum, oylarına talibiz" diye konuşması dikkat çekti.

Baltacı'nın seçim irtibat bürosunun açılışı yaptığı sırada konuşmasında memleketlerinden Çayeli’ne gelip burada çalışmaya başlayan HDP’liler olduğunu ve onlarla bir toplantı gerçekleştirdiğini ifade etti. Gerçekleştirilen toplantıda HDP’lilerden oy ve destek istediğini dile getiren Baltacı, "İnsanlara hizmet etmek için buradayız, birilerinin kalbini kırmak için değil. Birini üzmek için değil, Birilerine belden aşağıya saldırmak için değil." ifadelerini kullandı.

Rize'nin yerel haber sitesi Flash53'te yer alan habere göre, Seçim İrtibat Bürosu Açılışında konuşan AKP Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı şu şekilde konuştu;

"İnsanlara hizmet etmek için buradayız, birilerinin kalbini kırmak için değil. Birini üzmek için değil, Birilerine belden aşağıya saldırmak için değil. Biz tüm Çayeli’ni kucaklayarak MHP’li kardeşlerimize de, CHP’li kardeşlerimize de, İyi partili kardeşlerimize de hatta geçen gün kendileriyle toplantı yaptığım Çayeli’nde 150- 200 oya sahip olan HDP’li kardeşlerimizde var. Burada çalışan hemşerilerimiz var. Van’dan gelen Ağrıdan gelen onlarla da konuştum. Onların oylarına da talibiz. Biz bütün Çayeli’ni kucaklayarak onlara hizmet etmek istiyoruz. Onların hepsinin duasını alacağız, Allah’ın izni ile bizim amacımız o, gücümüz millet işimiz hizmet" diye konuştu.