Belediyelerde yolsuzluk ve israf zirve yaparken, birçok belediye borçlar altında inim inim inliyor. Özellikle iktidar partisi AKP’nin belediyelerde büyük kayıp yaşamasının ardından yolsuzluk ve israf tartışmaları gündemdeki sıcaklığını koruyor. Söz konusu tartışmalar sürerken, AKP kendi belediyelerinde yolsuzluğun önüne geçmeye çalışıyor. AKP Genel Merkezi tarafından kurulan Akıllı Yerel Yönetimler Sistemi’yle belediyelerin hesabı takibe alındı.

BELEDİYELERDE MENFAAT VE YOLSUZLUK ZİRVE YAPTI 

Son dönemde AKP’nin farklı yöntemler kullanarak belediye başkanlarını takip etmesi tartışmalara neden olmuştu. AKP Genel Merkezi’nde kurulan komisyonlarda belediyelerde menfaat ve yolsuzluğun zirve yaptığı kaydedilmişti. Söz konusu duruma karşı AKP,  yerel yönetimler sistemi ile belediye başkanlarını ve belediyelerini radarına alıyor. Kurulan sistemle belediyelerde yolsuzluk başta olmak üzere söz konusu usulsüzlüklerin durdurulmasını hedefleyen AKP, başta İller Bankası olmak üzere belediyelerin diğer kaynaklarından gelen paraların sisteme kaydedilerek belediyelerde denetimin sağlanmasını planlıyor.

BAŞKANLARIN VERDİĞİ VAATLER TAKİP EDİLECEK

AKP Genel Merkezi tarafından kurulan sistemde, belediyelerin personel sayısı ve belediye başkanlarının verdiği vaatler de takip edilecek. Sistemde ihaleler ve bütçeyle ilgili güncellemeler yapılacağı kaydediliyor. AKP’li belediyelerde yolsuzluğun ve usulsüzlüklerin önüne geçilmesi hedeflenen sistem, birçok yorumu da beraberinde getirdi. Özellikle belediyelerde yaşanan rant ve menfaat iddialarının söz konusu sistemle denetlenecek olması oluşan tablonun AKP Genel Merkezi’ni bile rahatsız ettiği yorumlarına neden oldu.

Kaynak: Milli Gazete/ Muhammed Vefa