Eski Türkiye'de oylar çalınıyordu,  yeni Türkiye'de seçmenler çalınıyor...

Halkların Demokratik Partisi HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, TBMM'de  partisi adına yaptığı konuşmada ilgimizi çeken ve bilinmesi gereken 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin ilginç tesbitlerde bulundu ve konuşmasına şu suruyu sorarak başladı.

İktidar ve AK Parti  31 Mart seçimlerine nasıl hazırlanıyor?

Sorusunu sorarak konuşmasına başlayan Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, ''kaç gündür seçmen listeleri konusunda yapmış olduğumuz açıklamaların bir kaç somut verisi elimde, şimdi onlarla ilgili bir kaç  örnek gösterecem. Bu verileri seçmen kütüklerinden askıya çıkarılan seçmen listelerinden söylüyorum. Bir çok ilden örnek verebilirim ama şuan için Şırnak ve Siirt'ten vekili olduğum ilden örnek göstermek istiyorum.'' dedi.

TBMM'deki Konuşmasını sürdüren Beştaş, ''ondan önce bir kavram üzerinde bir kaç dakika bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.  Diktatörlük konusunda burda çokca tartışma yapıldı. Sonra bunu açacam ama burayla ilgili, birde terminolojide PLEBİSİTER diktatörlük diye bir kavram var. Şuan da yaşadığımız nedir? Diktatörlük dediğimiz şey  yasama, yürütme  ve yargı organının tek kişinin elinde olduğu yada bir grubun elinde olduğu bir sistemdir. Doğası gereği diktatörlük demokratik değildir. Demokrasi karşıtıdıır. Çünkü  çoğulcu değildir. Fakat  bazı diktatörlükler  demokratik bir rejimmiş gibi gösterme ihtiyacı duyarlar ve bunu iddia ederler. Tıpkı şuanda AKP iktidarının yaptığı gibi. Ne yaparlar?  Bunu göstermek için düzmece seçimler yaparlar. Düzmece halk oylamaları yaparlar. Aslında bunun sonucunu kendileri hazırlarlar.'' diye konuştu.

Konuşmasının devamında Beştaş, ''buna Tarihsel arka planda siyasal terminolijide dünyanın her yerinde  PLEBİSTER diktatörlük denir. Şimdi tamda bunu anlatacam siz değerli milletvekillerine, bildiğiniz üzere seçmenler kimden oluşur?  O yerleşim yerinde oturan vatandaşlardan oluşur. Seçmen kimdir? Sorusunun yanıtı anayasa ve yasalarda yaşıyla ehliyet ve liyakatıyla oy kullanma hakkıyla açıklanır.''

''Ben İstanbul'un bir ilçesinde kendimi kaydettirmissem ikametgahım ordayysa oranın seçmeniyim. Buna ilişkin kuralları biz koymadık diyen Beşbaş, anayasa ve seçim hukukunda bellidir, diyerek hukuki hatırlatmada bulunduktan sonra şu soruyu sordu. Şimdi ne yapılıyor? Diğen Beşbaş, gerçekten dehşet verici bir manzarayla karşı karşıyayız''. diyerek ilginç gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Daha önceki yıllara ait seçim sonuçlarının tartışmalı olduğunu söyleyen Beşbaş, Türkiye'de  seçim sonuçları hep tartışılmıştır, 16 Nisan da, 24 Haziran seçimlerinde hep bu tartışmaları birlikte yaşadık. Şunlar söylenirdi hep oylar çalınıyor, oylar çalınıyor? Evet bu bir heylula gibi yapılmıyor ama bunlar realiteyle aslında nasıl çalındığı onlarca defa isbatlandı.''

Konuşmasını seçmenlere getiren Beşbaş, ''şimdi oylar çalınmıyor, seçmenler çalınıyor, seçmenler liste üzerinde yok ediliyor. Bir ilde ve ilçede bulunan seçmenler siliniyor''. diryerek ilginç olayların yaşandığına vurgu yaptı. 

Haklarınızı hatırlatacak bu konuşmanın tamamını  dinlemek için  aşağıdaki  Link adresine tıklamanız yeterli;  VİDEO

   

  https://www.youtube.com/watch?v=AO9EMK4jJ34