KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, KARAR TV'nin en çok izlenen programlarından biri olan 'Buradan Bakınca'da gündemin ana maddelerini mercek altına aldı. Gündemdeki Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık kayıp rezervini değerlendire Mehmet Ocaktan, "128 milyar dolar AK Parti için korku haline geldi" dedi.

KARAR yazarları, usta kalemler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan "Buradan Bakınca" programında, Merkez Bankası'nın eriyen 128 milyar dolar rezervini, gündemin öne çıkan konularını masaya yatırıldı.

"128 MİLYAR DOLAR AK PARTİ'NİN AYARLARINI BOZDU"

Merkez Bankası'nın eriyen 128 milyar dolarlık rezerv konusunun AK Parti açısından korku haline geldiğini ifade eden Mehmet Ocaktan şunları kaydetti: "128 milyar dolar, Ak Parti'nin bütün ayarlarını bozdu. Normalde bir Merkez Bankası'ndan çıkan para bellidir. Ama şu ana kadar resmi bir ağızdan açıklama yapılamadı. Belli ki dövizin düşürülmesi günlerinde, daha çok o günlerde belki Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı rahatlatmak açsınsan bu paralar bir şekilde verilmiş.  Erdoğan, para orda duruyor dedi. Nurettin Canikli, kendince 'paralar şuraya, buraya gitti' diyor. Bunları bir usulü yok.  Aslında orada bir itiraf var. Para orada duruyor dediler ama para orda durmuyor. Para gitti. Yabancılar bir bölümünü aldı gitti. Bu para izah edilemeyince doğal olarak bu 128 milyar dolar AK Parti için korku haline geldi." 

"DEMEK Kİ SAKLANACAK BİR ŞEY VAR"

Ahmet Taşgetiren ise, "Normalde Merkez Bankası'nın sayfasına girince dövizlerin nere satıldığı görülüyordu. Ama 2 yıldır bunlar belli değil. Hükümet veya Hazine Bakanı açıklama yapması gerekiyor. 128 milyar dolar problemli bir iş. Demek ki saklanacak bir şey var." sözlerine yer verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM)  Ahmet Altan kararı hakkında konuşan, "Taşgetiren Ahmet Altan davası AİHM'den döndü. AYM'de 5 üyenin görüşü, AİHM kararında Altan'ın talebi olarak kabul edildi. 5 üyenin görüşü benimsenseydi 16 bin euro ceza almayacaktı Türkiye." dedi.

İKTİDAR NEDEN KENDİNİ SORGULAMIYOR?

Halkın birçok sıkıntı çekmesine rağmen iktidarın kendisini sorgulamaya çekmediğini ifade eden Taşgetiren, "Toplumda bu kadar sıkıntı var. Bürokraside iki üç yerden maaş alanlar, yeni Mercedes makam arabaları, lebalep kongreler... AK Parti içinde bunları soracak kimse yok mudur?" diye konuştu.

Parti içinde herkesin kendi yerini muhafaza etmeye çalıştığını belirten Mehmet Ocaktan ise şunları kaydetti:  "Bir defa Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye'de rejim değişti. AK Parti'nin eski dönemi yok.  Eskiden bakanlar arasında bir yarış vardı. Şimdi herkes 'kendi yerimi muhafaza edeyim' diyor. Cumhurbaşkanı da 'ben ne diyorsam onu yapın' diyor." 

'AK PARTİ HER HAFTA BİR ŞEY BULMAK ZORUNDA'

İktidarın ülke gündemini değiştirmek için her hafta başka bir şey icat etmek zorunda olduğunu söyleyen Ocaktan, "AK Parti, her hafta bir şey icat etmek zorunda. Bir hafta gaz bulacaksınız, bir hafta Ayasofya'yı açacaksınız, bir hafta uzaya gideceksiniz, bir hafta bazı sivil toplum kuruluşlarını terör yanlısı ilan edeceksiniz" şeklinde konuştu.