ABD, basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iç politikada sıkıştıkça dış politikada saldırganlaştığını ileri sürdü..

Erdoğan'ın COP26'ya katılımını iptal etmesini bu 'alışkanlığa' örnek gösteren gazetenin İstanbul şefi Carlotta Gall, ABD Başkanı'na olduğu gibi Glasgow'da büyük bir güvenlik ekibine izin verilmeyeceğini öğrenen Erdoğan'ın kendisini küçük düşürüldüğünü sanarak ziyareti iptal ettiğini yazdı.

Gall ayrıca, İklim zirvesine gitmeyen Erdoğan’ın seçmene oynadığını ve kararını bir onur meselesiymiş gibi gösterdiğini belirtti.

Ekonomik durum kötüleşirken Erdoğan'ın anketlerde eridiğine dikkat çeken Gall, AKP liderinin "alışılmış taktiklerinin" özellikle gençler arasında artık işe yaramadığını ifade etti.

Gall, 2023 seçimlerini de kazanarak modern Türkiye'nin en uzun süre görevde kalan Cumhurbaşkanı olmak isteyen Erdoğan'ın, seçimi kazanmak için her zamanki taktiklerinin işe yaramaması ve seçmenlerin, özellikle de değişime hevesli gençlerin artan huzursuzluğu bir hayal kırıklığı belirtilerini gösterdiğini öne sürdü.

Gall'a konuşan Washington Enstitüsü Türkiye Direktörü Soner Çağaptay da, "Bence o endişeli ve iktidarı kaybetmekten korkuyor. Seneler sonra bu gerçek bir olasılık gibi duruyor. Bence o da bu durumu görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çağaptay, Erdoğan için, "Çok uzun süredir, neredeyse 20 yıldır iktidarda. Düzen yorgunluğu çekiyor. Hem en iyi performansını göstermek hem de muhalefetle mücadele etmek için çok yorgun" dedi.

2023 seçimlerini de kazanarak modern Türkiye'nin en uzun süre görevde kalan Cumhurbaşkanı olmak isteyen Erdoğan'ın, seçimi kazanmak için her zamanki taktiklerinin işe yaramaması ve seçmenlerin, özellikle de değişime hevesli gençlerin artan huzursuzluğu bir hayal kırıklığı belirtilerini gösterdiğini öne sürdü.