AK Partlii Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

 Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüsyin Uysal  AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.  Uysal'ın partisinden istifa etmesinin sebebi olarak, 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde tekrar aday yapılmaması gösterildi.

İstifası ile ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Uysal, partisinden istifa ettiğini ilan etti. İstifasıyla ilgili yaptığı basın toplantısında AK parti'den ayrılmak zorunda bırakıldığını söyledi. Uysal, "neyle mücadele ettiğimi anlayın, anlamaya çalışın, anlatın. Eğitim, kutsallarımız, geleceğimiz, halkımız mı demişim? Yoksa, benim, ailemin, siyasi geleceğim, rantım mı demişim?" diye konuştu.

'NEYLE MÜCADELE ETTİĞİMİ ANLAYIN, RANT MI DEDİM'

Uysal, olup bitenlerle ilgili yaşan süreci Ereğli halkıyla herkesin göreceğini  ifade ederen şunları söyledi;

"Ak Parti'den bugün itibariyle istifa ediyorum. 'Dürüst çalışkan, çalmadan çok şey yaptı. Her şeye rağmen yaptı ama anlatamadı' diyorlar. Buranın bir evladı olarak neler yaptığımı, nasıl yaptığımı, niçin yaptığımı, nelere önem verdiğimi, neyle mücadele ettiğimi anlayın, anlamaya çalışın, anlatın. Eğitim, kutsallarımız, geleceğimiz, halkımız mı demişim? Yoksa, benim, ailemin, siyasi geleceğim, rantım mı demişim? 2013 yılında aday adayı olarak katıldığım Ak Parti'den bugün itibariyle istifa ediyorum. Biliniz ki ayrılmak zorunda bırakıldım, kopartıldım. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sevgim ve saygım ömrüm boyunca devam edecek. Çocukken öğrendiğim çalışmak, okumak, öğrenmek ilkelerimi son nefesime kadar koruyacağım" 

Basın mensuplarının başka bir partiden aday olup olmayacaği ile ilgili soruya ise  Uysal, "Soru almıyorum. Biraz bana vakit ayırın. Daha sonra, ilerleyen günlerde tekrar bir basın açıklaması yapabilirim"  diye cevap verdi.