AKP’li eski Milletvekili Ömer Ünal, 'FETÖ' ile mücadelede 'FETÖ'nün kasası olarak tanımlanan kişilere dokunulmadığını iddia etti.

'FETÖ'nün siyasi ayağı polemiği devam ederken, AKP Konya eski Milletvekili ve Gelecek Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ünal, "Örgütle ilişkili kişilere farklı kıstaslar uygulanıyor. FETÖ'nün içinde yer alarak kasası olmuş kimselere dokunulmuyor. Siyasi ayak tartışmalarından ziyade FETÖ'nün para kasasına dokunulmadı. Biz bu isimlerin birçoğunu biliyoruz" dedi.

 

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre Gelecek Partisi'nin Konya İl Teşkilatı toplantısında konuşan Ünal, "FETÖ ile mücadele edilirken kişilere göre kıstaslar uygulanmamalı. Hukuk nettir. Hukuk herkese adil ve eşit bir şekilde uygulanmalı. Ama maalesef bu tartışmalardan ziyade şu an FETÖ ile ilişkili kimselere farklı kıstaslar uygulanıyor. Bizim asıl üzüldüğümüz nokta burası. Türkiye’nin 81 vilayetinde FETÖ’nün içinde yer alarak kasası olmuş kişilere dokunulmuyor. Siyasi ayak tartışmalarından ziyade FETÖ’nün para kasasına dokunulmalı. Bunun içinde Konya’da da bazı isimler var, biz bu isimleri biliyoruz" iddiasında bulundu.

'FETÖ'nün kamu kurumlarının her zerresinde olduğunu öne süren Ünal, şunları söyledi:

"FETÖ bütün kamu kurum ve kuruluşlarının her zerresine kadar girmiş durumda. FETÖ’nün siyasi ayağının da bugün konuşulması abesle iştigaldir. Hala bunu konuşuyor olmamız bile üzücü. Şu ana kadar bu konuyu çoktan bitirip kimin FETÖ’yle ilişkili olduğunun ortaya çıkarılması ve bu kişiler hakkında yargının üstüne düşeni yapması gerekiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘FETÖ’nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu’dur’ diyor, Kılıçdaroğlu da ‘FETÖ’nün siyasi ayağı Erdoğan’dır’ diyor. Bu kısır döngüden ziyade yapılması gereken şey, FETÖ ile etkin bir şekilde mücadele edebilmektir."