Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dün akşam Habertürk TV’de gazeteci Kübra Par’ın sorularını cevapladı. Karaismailoğlu canlı yayında İBB’nin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zamları eleştirince Kübra Par devreye girdi. Bakan Karaismailoğlu, Kübra Par’ın “Hızlı tren hatlarında Marmaray’da ne kadar zam yaptınız?” şeklindeki soruya “Hızlı tren kesinlikle toplu taşıma değildir.” diye cevap verdi. Abdurrahman Dilipak maske kararı üzerinden Fahrettin Koca ve Adil Karaismailoğlu'na soru yöneltti.

Aynı zamanda dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğunun toplu ulaşım ve sağlık kuruluşlarında hariç kaldırıldığını duyurdu. Bu karar maske ve aşı karşıtları tarafından ‘yetmez ama evet’ olarak yorumlandı.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Hızlı tren kesinlikle toplu taşıma değildir.” cevabı sonrası sosyal medyada bazı kullanıcılar Bakan Karaismailoğlu’nun etiketleyerek, “Yani dünkü maske kararı da net olduğuna göre Marmaray'da ve hızlı trende maske takmayıp Bakan beyi referans gösterebiliriz. Doğru mudur?” diye sordu.

ABDURRAHMAN DİLİPAK: TOPLU TAŞIMA NEDİR? TDK'DAN...

Pandemiye ilişkin eleştirel görüşleriyle bilinen gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da bu tartışmalara katıldı. Karaismailoğlu’nun ‘hızlı tren toplu taşıma değil’ söylemi üzerinden Abdurrahman Dilipak, “Sağlık ve Ulaştırma bakanından, Türk Dil Kurumundan açıklama bekliyoruz. Toplu taşıma nedir? Uçak, hızlı tren nedir? Not: Bu metrobüsteki uygulamayı kabul ettiğimiz anlamına gelmez.” ifadelerini kullandı.