Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün satışına yönelik Çin Halk Cumhuriyeti kaynaklarından gelen açıklama kafaları karıştırırken Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı. KGM Yavuz “Sultan Selim Köprüsü satıldı” iddialarına “Köprü değil, hissesi satışta” şeklinde cevap verdi.

Çin merkezi otoyol şirketi tarafından yapılan açıklamayla Anhui Expressway, China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway’in katılımıyla oluşturulan ortaklık sonucu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'ini alacağı iddia edilmişti.

KGM, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının devrine ilişkin yaptığı açıklamada bugüne kadar KGM'ye yapılan talepler arasında  köprünün yüzde 51 hissesinin satın alınması yönünde başvuru bulunmadığını kaydedildi.

"KÖPRÜ DEĞİL HİSSESİ SATIŞTA"

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

"Bu konuda çalışmaların devam ettiği, hisse devriyle yeni ortaklık yapısının yüzde 49-51 şeklinde olacağı öngörülmektedir. Bu hisse devri, 3,1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı anlamına gelmemektedir. Diğer bir ifadeyle, 'Uygulama Sözleşmesi'nde açıklandığı üzere otoyol kesiminin sözleşmeye uygun olarak işletme hakkına sahip görevli şirketin yüzde 51 hissesinin borçlarıyla birlikte devrini ifade etmektedir. Projeye ortak olacak şirket, projenin kalan kredi anapara ve faiziyle ilgili yükümlülükleri de hissesi oranında üstlenecektir."

Kaynak: Milli Gazete