Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Pekin Olimpiyatları boykot çağrısında bulundu. Davutoğlu, "Çin'e bir 'one minute' deme vaktidir. Ama sayın Erdoğan 'one minute' demeyi çoktan unuttu. Bugün de Çin'e Pekin Olimpiyatları üzerinden bir 'one minute' deme vakti." dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İnsanlık buna haklı tepkiler veriyor ve biz bu tepkileri doğru buluyoruz. İnsan hakları meselesi bütün insanlığın meselesidir ve insanların buna sahip çıkması bir ülkenin içişlerine karışılması değildir. Bugün de bu çağrıları yaparken hem Ankara'daki hem de Pekin'deki yetkililere hatırlatarak yapıyoruz. Bugün ülkemizde yüz binlerce Uygur yaşıyorsa, bizim onlara karşı görevimiz var.

Neden 2009 yılında ben hem Çinlilerle görüşmüş hem de Uygurlarla kucaklamışken bugünkü yönetim neden Çin'e heyet gönderemiyor. Bir sivil heyet gönderebildiniz mi? Niye göndermediniz? Bunlar Türkiye içinde efe, dışarıda ise Trump'ın mektubuna sessiz kalan, Putin'in kapısında beklenenler...

Kimse Ankara'da milliyetçilik yapıp bu milliyetçiliği Washington'da Moskova'da unutmayacak.

Bizim kriterimiz belli Uygura sahip çıkıyor musunuz çıkmıyor musunuz? Nerede dünya lideri Sayın Erdoğan nerede? Neden sesiniz çıkmadı, yürekleriniz kapandı, gözleriniz kör oldu? Çünkü omurganızı yitirdiniz.

Buradan tüm partilere sesleniyorum Doğu Türkistan'daki insan hakları konusunda ortak bir bildiri ortak bir ses verin.

Çin'e bir 'one minute' deme vaktidir. Ama sayın Erdoğan 'one minute' demeyi çoktan unuttu. Bugün de Çin'e Pekin Olimpiyatları üzerinden bir 'one minute' deme vakti.