AKP'li Şevki Yılmaz'ın açtığı okula Meclis'ten kat artışı çıkarttığı ve 49 yıllığına bir mesire alanı kiraladığını söyleyen Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Kadir Öztonga, duruma tepki gösterdi.

Başiskle Belediyesi Saadet Partili Meclis Üyesi Kadir Öztonga, Şevki Yılmaz ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şevki Yılmaz'ın Başiskele ilçesinde açtığı okul için meclisten kat artışı aldığını belirten Öztonga, bu okulun bir ticarethane olarak kullandığını dile getirdi. Saadet Partili Meclis Üyesi Öztonga ayrıca Şevki Yılmaz’ın Ormaniye'den 49 yıllığına bir mesire alanı da kiraladığını söyledi.

"ÖZEL OKULDAN GELİR SAĞLIYOR"

31 Mart seçimlerinde AKP'li Mehmet Yasin Özlü'nün belediye başkanı seçildiği Başiskele'de Şevki Yılmaz'ın çalışmaları hızla devam ediyor. Yılmaz, "kamu yararı" diyerek kurduğu bir vakfa bağlı özel okul açtı. Yeniköy'deki özel okulla ilgili belediye meclisinde okul için kat artışı talebi görüşüldü. AKp ve ortağının desteklediği talebe Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Kadir Öztonga, "maddi gelir sağlandığı" için şerh koyulmasını istedi.

Başiskele Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Öztonga, konuya ilişkin Bugün Kocaeli gazetesinden Serkan Üldeş'e şunları söyledi:

"Şevki Yılmaz’ın Yeniköyde yeni bir okul projesi var, gene mali ve iktisadi kalkınma vakfı adı altında kat artışı geldi, biz muhalefet olarak şerh koyduk iktidar ve ortağı evet dedi. Meclisten geçti yasal olarak hakkı var ama biz ona da şu yüzden şer koyduk. Vakıf adı altında bunları yapıyor kamu yararına diyor ama hayır bu adam özel okul işletiyor ve ücret olarak da diğer özel okullardan daha pahalı. Ticaret yapıyor kamu yararına bir şey yapmıyor bu adam. Biz kurum olarak bu adamla ilişkilere dikkat edelim bu adama bu vakıfa bizim yardım aktarmamız lazım."

"FETÖ YAPILANMASI GİBİ NE İSTERSE VERİLİYOR"

Şevki Yılmaz'ın çalışmalarını FETÖ yapılanması gibi bir yapılanmaya benzettiğini belirten Öztonga, "Ben daha önce bu FETÖ’ye ne isterlerse verdiniz şimdi bu adama ne isterse veriyorsunuz, hem siz hem büyükşehir her türlü desteği veriyorsunuz yarın sancısını siz çekebilirsiniz dedim. Çünkü itikat olarak sakat bir adam. Daha düne kadar Fetullah Gülen hocamız neden taşlanıyor onun mürekkebi şehitlerin kanından üstündür diyen biri. 3-5 sene önce kaseti geri sarsığımızda Erbakan’a çıkıp siz Ergenekonun inci kanadı mısınız? diyen biri. Yani durduğu nokta hiçbir zaman doğru olmayan bir adam neye yeteneği neye bilgisi var da biz bunun vakıflarına öncelik tanıyalım destek olalım." diye konuştu.

 

"OĞLU MİLLETVEKİLİ DAMADI MÜSTEŞAR"

Yılmaz'ın oğlunun milletvekili olduğuna dikkat çeken Öztonga, "Şimdi çıksın desin ki ben şu şu hizmetleri yapıyorum kamu yararına. Ondan sonra diyelim ki burada gerçekten kamu yararı var, burada ticaret yok, insanlık için bir şey var ama bakıyorsun ticarette her türlü yürüyor. Çocuk milletvekili damat bilmem nerde müsteşar, öbür damat bilmem nerde müdür. Aynı yapılanmayı görüyoruz burada biz burada kamu menfaati görmüyoruz” şeklinde konuştu.

"49 YILLIĞINA YER KİRALAMIŞ"

Kadir Öztonga, "Başiskele’de Şevki Yılmaz’a ait helikopter tepesi kendi vakfının da hemen arkasında yer alan çok güzel bir yer. 49 yıllığına kiraladı. Önce belediyeye “Siz bir tesis yapın ben işleteyim” dedi. Büyükşehir belediyesi sıcak bakmadı şimdi orada bir proje yapıyor mu yapmıyor mu bilmiyorum. Ufak bir inşaat var. Vakıf adı altında yapıyor muhtemelen belki de yatırımcı buldu onunla ortak yapıyor. Biz Başiskele Belediyesi’ne şu önergede bulunduk. Şevki bey orada 49 yıllığına kiraladığı yeri Başiskele Belediyesi’ne devretsin. Başiskele’de insanların piknik yapacağı sosyalleşeceği çok güzel bir alan. Başiskele halkına biz kullandıralım orayı bu da çok güzel bir hizmet olmuş olur" dedi.

Kaynak: Milli Gazete