Sedat Peker, İçişleri Bakanlığı’ndan Süleyman Soylu'nun Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğünü ve Korkmaz'a yurtdışına kaçması uyarısında bulunduğu iddia etti.

Yurt dışına kaçan ve aranan Sezgin Baran Korkmaz'ın kaçması için bakanlığa çağırdığı ifade eden Peker, suçlu sahıs hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Burayı Allah Aşkına iyi dinleyin çok önemli. Söz namuz bileğimi keseceğim. 5 Aralık Resul home Organize suçlardan sorumlu Emniyet Genel Yardımcısı. Sezgin Baran Korkmaz kim Amerika’da aranan bir arkadaş. Duymuşsunuzdur aslan diye geçen Ermeni bir adam vardır şuan cezaevinde. Bu adamı arıyor İçişleri Bakanlığı’na çağırıyor 5 Aralık günü saati de aklınızda tutun. Akşam veya sabah saat 10 buçuk giriş, 12 buçuk çıkış. Aradaki konuşmayı anlatıyorum. Sezgin Baran Korkmaz 45 milyon dolar bir iş adamından alacağı var.

Süleyman buna diyor ki senin hakkında tahkikat yapıldı dosya var. Sen yurt dışına çık bu adamın parasını da yukarının haberi var -Tayyip abiyi kastediyor- bu arayı d asil sorun çıkacak. Amerika’dan da büyük para gelecek diye herkes biliyor ya. Ey gidi ey ne enterasan değil mmi? Şimdi bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz 6 Aralık’ta yurtdışına çıkıyor. Bundan sonra anlatacağım hiçbir şeyin önemi olmasa bile İçişleri Bakanı organize suçlar daire başkanı telefonuyla arayıp hakkında 6 aydır Türk polisi tarafından doya hazırlanan bir adamı İçişleri Bakanlığı’na çağırıyor ve görüşüyor. Yüce Divan Ve yurtdışına çıkmasını söylüyor ve çıkıyor. İşler bozuluyor. Bu 45 milyonu yavrum kabul etti ya Baran, napsın adam devlet var karşısında. Oteli de istediler. Böyle bir namussuzluk kahpelik olur mu?

İş nasıl bozuluyor? Oteli de istiyorlar ya Sezgin Baran bakıyor her şey elimizden gidecek bunlar 45’le başladı şimdi otel. Bu dönmüyor Türkiye’ye. 28 Aralık’ta operasyon yapıyorlar. 29 Aralık ne biliyor musunuz o 45 milyon doların ödenme günü haciz olacak o gün. Sezgin Baran’ın karısını gözaltına alıyorlar o gün. Bu Veysi ben olayı toparlayayım diye beni arayan da Veysi biliyor musunuz. Aranan adamın oteline gidiyorsun, kalıyorsun, yüzbinlerce euro hesap ödemiyorsunuz sonra adamı gasp ediyorsunuz. Lan siz bu adamın arkadaşı değil misiniz, otele gitmiyor musunuz sürekli. Yediğiniz ekmeğini kabını pisletiyorsunuz. Siz adam değilsiniz. Kayıtlar var. Kardeşlerim gazetecilere baskı yapın direk Yüce Divan. İçişleri Bakanlığı’ndan görüşme kayıtları, adam kaçıyor.

İstanbul Başsavcısı namuslu adam izin vermiyor. Cumhurbaşkanı’na gidiyor efendim bu işte bir karışıklık var o da diyor ki benim haberim yok kanun neyi diyorsa onu yap. Sırf İçişleri Bakanı’yla görüşmesi bile Yüce Divan’lık.

Sezgin Baran Korkmaz adayı terk edersen, kayıt yok kardeşim yanlış anlama ama başka birçok şey var. Sakın, dik duracağız."