Milli Gazete, 'Arşiv Unutmaz' başlığı adı altından merhum  Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın videolarını yayınlamaya devam ediyor.

1970'li yıllarda Başbakan Süleyman Demirel'e bütçe görüşmelerinde yoğun muhalefetiyle dikkat çeken Erbakan Hoca, yaptığı konuşmasıyla günümüz siyasilerine parmak ısırtıyor.

Doğaçlama yöntemıyle gerçekleştirdiği Meclis konuşmasındaki 'söz, hareket ve aksiyonu'yla retorik dersi veren Erbakan Hoca, "E söyle bakalım Hoca bütçeye oyun ne olacak" vurgulu sözleriyle dönemin iktidarına ince göndermelerde bulunuyor.

Erbakan Hoca, Milli Selamet Partisi Genel Başkanı olarak 1970'lerde Meclis'te yaptığı konuşmasında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in iktidardan gideceğine işaret ederek "Bu bütçeye beyaz oy vereceğiz. Ama buna sevinme! Çünkü köşeyi döneceksin. Hangi köşeyi bu köşeyi değil; Peki hangi köşeyi bu köşeyi, bu köşeyi yani uçurumdan aşağı inen köşeyi..." şeklindeki ifadeleri kullanarak hem siyasi hiciv yapmış, hem de ince espri ile dikkati çekmişti.

Erbakan Hoca'nın siyaset anlayışı, günümüz iktidar ve muhalefetine de ders niteliğinde bir değere sahip.