CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’a hitaben verdiği soru önergesi ile Manavgat İlçesi Ulualan Bölgesine bakanlıkça yapılması planlanan golf sahası projesini sordu ve iptal edilmesini istedi.

Konuya ilişkin 01.06.2020 tarihli soru önergesinde. “Ülkemizin en çok turist ağırlayan tatil beldelerinden biri olan Manavgat İlçemizin Ulualan bölgesinde uzun yıllardır yapılması planlanan Yat Yapımı ve Çekek Yeri Projesi’nin 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca 4 adet golf sahası yapımı planı ile iptal edilmesi o dönemde Manavgat halkının itirazına ve her kesimden Manavgatlının büyük tepkisine neden olmuş, hukuki zemin de dahil olmak üzere her platformda karşı mücadeleyi başlatmıştı. Geçtiğimiz günlerde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na golf sahasıyla ilgili planlarından Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri'nin çıkarılmasına yönelik yaptığı başvurunun reddedilmiş olması Bakanlığın golf sahası planında ısrarcı olduğu göstermiştir.” diyen Arı “Ulusal ve Uluslararası projelere konu edilebilecek potansiyelleri olan söz konusu alanın, herkesin kullanımına açık olarak kurgulanacak sosyal alanları, kentin ve bölgenin ekonomik ve ticari hayatına katkı sağlayacak yat limanı, turizm ve ticaret kullanımları, tekne imal ve çekek yeri gibi yatırım alanları ile bölgesel tüm ihtiyaçlar ve talepler dikkate alınarak ortak bir akılla bütüncül olarak projelendirilmesi ve planlanması gerekmektedir. Böylesine önemli bir alanın sadece "Golf Alanı" kullanımlarına tahsis edilecek olması, alanda yer alan yaklaşık 2 km'lik sahil şeridinin tamamının, bu golf alanlarına cepheli olacak şekilde düzenlenmesine, planlama alanı ve çevresinde yer alan kullanım alanlarının bölge halkının kullanımından izole edilmesi anlamına gelmektedir.” dedi.

Sözlerine “Bu planlamadan derhal vazgeçilip, golf sahası projesinin iptal edilmesi gerekmektedir. Bölgede yapılacak çalışmalar aceleye getirilmeden, profesyonel insanlarla tartışarak, yarışma projeleriyle, bakanlıklarla ve STK’larla beraber hareket ederek yapılmalıdır.” diyerek devam eden Arı, “Bakanlığınızca 4 ayrı golf sahası yapım yeri olarak belirlenen Ulualan bölgesi, ilçenin uzun zamandır yapımını planladığı Marina ile Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi alanıdır. Bu kararınız ile herkesin kullanımına açık olarak kurgulanacak bir proje alanını sadece 4 kişinin rantına tahsis edilecek olması nedeniyle golf sahası projenizi iptal edecek misiniz? Golf sahası projenize Manavgat Belediyesi başta olmak STK’lar ve yöre halkı tarafından karşı çıkılması ve onay verilmemesinden dolayı Manavgat Belediyesinin yatırım ve hizmetlerinin askıya alındığı, adeta cezalandırıldığı duyumları doğru mudur?sorularını yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.