Lübnan'da yayın yapan bir gazetenin, Suudi kaynaklara dayanarak Kral Salman’ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bayram namazını birlikte Mekke’de kılmaya davet ettiği öne sürüldü. Ancak haber henüz resmi yetkililerce doğrulanmadı.

Gazeteci Murat Yekin, Yetkin Report'ta konuyla ilgili olarak AKP'ye yakın bir kaynak ile görüştüğünü ve bu durum ile ilgili şu yorumun yapıldığını ifade etti.

“Tayyip Bey, konjonktürel olarak psikolojik üstünlük sağladı ABD dahil bütün batıya. Kral Salman’ın daveti üzerine Mekke’de namaz kılmaya davet edilmesinin İslam dünyasındaki teolojik anlamı, camianın liderliği Tayyip Bey üzerinden Türkiye’ye “verilecek” demektir. Türkiye’deki muhalefet hariç, Papa dahil bütün İslam ve Hıristiyan dünyası bunu böyle anlayacaktır ve “o namaz” yeni dünya düzeninin dönüm noktalarından birisi olacaktır.”

Yetkin bu noktada davetin Kaşıkçı cinayeti dosyasının Suudi Arabistan'a devri sonrası geldiğini hatırlatsa da kaynağının bua inanmadığını belirtti. Diğer yandan aynı kaynağın daha önce, "O dosya üzerindeki pazarlıkları biliyor musun? Senin bile dudağını uçuklatacak detaylar var” dediğini aktardı.

Kaşıkçı cinayetine ait dosyanın Suudi Arabistan'a devrinin sadece politik boyutları olmayıp, ekonomik boyutlatı olabileceğine de dikkat çeken Yetkin, aynı kaynağın şu sözlerine de yer verdi:

“Tayyip Bey hem Batıdan hem Doğudan, özel olarak da İslam dünyasından arkasına yeterli desteği alırsa, ki bana göre aldı, bunu anında iç siyasete taşır. Dış desteğin yaratacağı parasal genişlemelerin ekonomiyi darboğazdan çıkartma potansiyeli oldukça yüksek.''