Sözcü Gazetesi ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin nebati’nin Londra’da yatırımcılarla yaptığı görüşmeye dikkat çektiği konuşmasında oldukça merak uyandıran bir dolar senaryosu yazdı.

Ekonomist Selçuk Geçer’in kanalına konuk olan Murat Muratoğlu dolar kurunun Nisan ayına kadar 14 TL’yi geçmeyeceğini tarihini vererek açıkladığı konuşmasında “ İngiltere’de Bakan Nebati dolar kuru sabit kalacak diye söz verdi. Bu sözü nasıl veriyorum bilmiyorum ama belli ki hükümetin elinde ki kartlara bakarsak doların sabit kalması var. Bunu da gün sonra bozamazlar çünkü yatırımcılar ‘bak dolar kurunu 13.50 TL’de tutamadı. 14.50 TL oldu’ derler. İnsanlar biranda 14 TL’yi geçen dolar karşısında. nisan ayında kur korumalı mevduat sisteminin ikinci turunda döndürmez paralarını. Bu yüzden ben nisan ayına kadar rahatım. Dünyada kıyamet kopsa dolarda 14 TL’yi geçirmeye çalışmayacaklar” dedi.

DOLAR 14 TL’Yİ GEÇERSE NE OLUR?

Tahminlerinin aksine dolar kurunun 14 TL’yi geçmesi halinde hikayenin baştan yazılacağını söylenen Muratoğlu “ Dolar 14 TL’yi geçer geçmez buradan daha gider mi acaba aşağıya indirirler mi diye oturup düşünmeye başlarım. Piyasalar şuanda çok seyredilmeli ve anlık karar alınmalı bir durumda. Ama ben şuanda doların 14 TL’yi geçmeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu