Tartışmalı 5. madde oylama yapılmadan kabul edildi!

Yayınlanma
80 Gösterim


Muhalefetin 'Sağlıkta şiddet değil sağlıkçıya şiddet' dediği yasa tasarı, meclis komisyon görüşmelerinde  hükümetin, KHK lı doktorları aç bırakacak olan madde 5 i oylamaya sunmadan kabul etmesi üzerine salonda sert tartışmalar yaşandı.


KHK dan ihraç edilen doktorların SGK ile anlaşmalı kurumlarda çalışmasına engel olan

" Sağlıkta Dönüşüm" adıyla meclise getirilen yasa teklifinin 5. maddesi şöyledir

"Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilerek kamu görevinden çıkarılan veya güvenlik soruşturması sonucuna göre kamu görevine alınmayan tabipler ve diş tabiplerinin meslek icralarına ilişkin kurallar getirilmektedir. Bunların sadece sosyal güvenlik kuruluşu ile sözleşmesi bulunmayan sağlık kuruluşlarında veya muayenehanede çalışabileceği ve düzenledikleri raporların yargı kararlarına ve idari işlemlere esas alınamayacağı öngörülmektedir. Ayrıca Devlet hizmeti yükümlüsü olanların, birinci grup ilçe merkezleri için belirlenen Devlet hizmeti süresi kadar müddetle mesleklerini icra edemeyecekleri belirtilmektedir."

Muhalefetin tepkisine sebep olan bu maddenin dün meclis komisyonunda oylanmadan kabul edilmesi komisyonda arbede yaşanmasına sebep oldu. işte o görüntüler



 

Yorumlar

Kategori Haberler