Saadet Parisi  Türkiye'nin geleceği için lider ziyaretlerine devam ediyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve   AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’la başlattığı ‘Türkiye’nin Geleceği İçin Lider Ziyaretleri’ programı kapsamında,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmelerinin ardından Deva Parrtisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. 

Görüşmeye Ali Babacan ile birlikte eski adalet bakanlarından Sadullah Ergin de katıldı. Karamollaoğlu’nun yanındaysa yardımcısı Birol  Aydın vardı. Karamollaoğlu’nun bir sonraki ziyaretinin ise Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da ziyaret etmesi bekleniyor.

Ziyaret sonrasında iki lider ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BABACAN KARAMOLLAOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.  Babacan, “Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile beraberindeki heyet bugün bize hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ülkemizin meselleri ve problemleri ilgili çözüm alışverişinde bulunduk. İlkeler ve değerler üzerinden değerlendirmeler yaptık. Çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.

"FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK"

Temel Karamollaoğlu, “Aslında ziyaretimizi daha erken yapmak istemiştik. Ancak salgın nedeniyle ve DEVA Partisinin kuruluş aşaması nedeniyle ziyaretimiz gecikti.  Genel kongreler yapılmış olmasa da bugün ziyaretimizi gerçekleştirdik. Hüsn-ü kabul gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Sadece bir dostluk ziyaretiydi. Ümit ediyoruz ki ülkemizin içinde bulunduğu sorunlara DEVA Partisi de bir takım katkılar da bulunacaktır. Ülkemizin ve dünyanın sorunları ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. İnşallah bundan sonra da ziyaretlerimiz belli aralıklarla devam eder. Sadece bir dostluk ziyaretiydi” şeklinde konuştu.

ERKEN SEÇİM MUTLAKA İSTİŞARE EDİLECEKTİR

Basın mensuplarından erken seçim konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan Temel Karamollaoğlu, “Erken seçim konuları gündemimize gelmedi. Daha ileri ki aylarda mutlaka istişare edilecektir. Gerekli çalışmalar yapılacaktır. Herhalde erken seçim beklemediğimiz için Babacan ile bu konuyu konuşmadık” dedi.

ASGARİ ÜCRET PEYDER PEY YOKSULLUK SINIRDA OLMALI

Asgari ücret konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan Karamollaoğlu, “Kamuoyuna asgari ücretle ilgili görüşümü belirtmiştim.  Bir şeyin yanlışlığını ısrarla söylüyoruz. O da asgari ücretin sürekli olarak açlık sınırı civarında görüşülmesidir. Maalesef sendikalar da bu duruma itiraz etmiyorlar. Belki abartmak istemiyorlar. Ama bunun doğru olmadığının kanaatindeyim. Yani bir ülkede asgari ücret açlık sınırında olmamalı. Asgari ücret mutlaka açlık sınırının üstünde olmalıdır. Limit ne diye soracak olursanız; yoksul sınırında olması gerekir. Ancak bazıları bunu çarptırıyor. Sanki bu rakamın birden verilmesi gerektiğini söylemişim gibi algıladılar. Hedef yoksulluk sınırı olmalı, on yıl da olsa on beş yıl da olsa bu hedef yakalanmalıdır. Her sene enflasyonun üzerinde zam yapılarak yoksulluk sınırı peyder pey sağlanmalıdır. Yoksulluk sınırının sağlanması hem asgari ücretle çalışana hem de ekonomiye faydalı olacaktır. Çünkü pazar ancak alım gücü artan toplumla zenginleşir.

"ÇALIŞMA BAKANI HANGİ ÜLKEDE YAŞIYOR?"

Karamollaoğlu, "Eğer asgari ücret üzerinden vergiler ve diğer primler kalkarsa şu anda 3 bin TL'ye yaklaşıyor. Ama bu yeter mi yetmez. Enflasyonun üstünde bir zam yapılmalıdır. Çıkacak rakamı sizler de belirleyebilirsiniz. Bu 3 bin 500 TL de olur 3 bin 600 TL de olur. Afaki olmasın diye net bir rakam vermek istemiyorum. Umarım Sayın Çalışma Bakanın Selçuk'un görüşleri bugünkü tespitleri asgari ücret tespitinde etkili olmaz. Çünkü Sayın bakan bugün Türkiye'de yoksulluk olmadığını, bütün problemlerin üstünden gelindiğini dile getirdi. Nerede yaşıyor ben anlayamadım? Türkiye'de yaşıyorsa işçinin durumunu görmemesi anlamaması mümkün değil! İnşallah bu mantık yarın ki görüşmelerde farklı olur" diye konuştu.