CHP'li sözcüsü Faik Öztrak, sayımı devam eden sandıklarla ilgili bilgi verdi.

Öztrak, “Sonuçları değiştirecek bir husus ortaya çıkmayacak, Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesinin önünde engel yok”diye ifade etti.

Öztrak, bu sabah, “taşıma seçmen” iddiaları üzerine Büyükçekmece'de yapılan polis incelemesini de eleştirdi. “Seçim bitti, liste üzerinden uyuşmazlık çıkarılıyor” diyen Öztrak, AKP'nin reddedileceğini anlayınca Büyükçekmece başvurusunu geri çektiğini iddia etti. Ancak AKP'den yapılan açıklamada görüşme takviminin değiştiği vurgulandı. İddialara yanıt veren Yüksek Seçim Kurulu AKP temsilcisi Recep Özel, "Başvurumuzu geri çekmedik. Görüşme takvimi değişti birkaç gün içinde görüşülür" diye konuştu.

ÖZTRAK FARKI AÇIKLADI

Aradaki oy farkını da veren Öztrak şu şekilde son durumu özetledi;

“Şu ana kadar yapılan sayılarda sonuçları değiştirecek bir husus ortaya çıkmayacak. Geçersiz oy sandıklarının yüzde 96'sı sayılmış durumda. YSK verilerine göre de sayın Ekrem İmamoğlu 14 bin 532 oyla önde gidiyor. Hukuken de vicdanen de sayın Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Şu anda İBB başkanıdır. Bundan sonra kumpaslar devam edebilir ama artık İmamoğlu görevine başlamalıdır.”

SAYILAN SANDIKLARDA SON DURUM NE

YSK, AKP’nin başvurusu üzerine 51 sandık hakkında yeniden sayım kararı vermişti.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat sayımları devam eden sandıklar hakkında sosyal medya hesabından bilgiler verdi. Karabat, şunları kaydetti:

"YSK'nın yeniden sayın dediği sandıklardan 1017 nolu sandık Avcılar'da sayıldı. SONUÇ;+1 CHP.

Bağcılar'da 1025 ve Sarıyer'de 1082 nolu sandıklarda sayımlar bitti. Sonuç aynı.

İstanbul Pendik'te tekrar sayımına karar verilen 1095 nolu sandık sayım sonucu da değişmedi. Sonuç önceki sonuçla aynı.

YSK kararıyla sayımına karar verilen 51 sandıktan Ataşehir'de sayılması kararı verilen 1306 numaralı sandık da sayıldı. Sonuç yine değişmedi.

Avcılar'da yeniden sayılan iki sandığın daha sayımı tamamlandı. 1017 nolu sandıkta AKP'ye fazladan yazılmış 1 (bir) oy silindi. 2372 nolu sandıkta ise AKP'ye fazladan yazılan iki (2) oy silindi. Böylece Ekrem İmamoğlu Başkan lehine 3 oy eklenmiş oldu.

Ümraniye'de tekrar sayılan 3023 nolu sandıkta AKP ve CHP oylarında bir değişiklik olmadı. Sadece (bir) oy geçersiz artışı oldu. Böylece sandıktaki geçersiz oy sayısı 8'e yükseldi.”