8 parti ve hareket 18 Ocak’ta Ankara’da bir araya geldi. Türkiye’de yaşanan temel sorunlar ve krize dair çözüm yolunun tartışıldığı toplantıda, ortak mücadele hattının belirlenmesi öne çıkan mesaj oldu. Toplantıya katılanlardan Emekçi Hareket Partisi (EHP) Sözcüsü Özge Akman, alınan kararlara dair değerlendirmelerde bulundu. 

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK ÇALIŞMASI

Ülkede yaşanan ekonomik ve siyasal krize karşı uzun bir süredir birlikte nasıl yürüneceği üzerine konuşulduğunun altını çizen Akman, “Hem seçimli süreç hem de seçim sonrasındaki sürecin nasıl gerçekleşeceği, bu ülkenin mevcut Cumhur ve Millet ittifakı dışında kalan sosyalistleri, demokrasi için mücadele edenler için büyük bir sorundu” dedi.

ORTAK MÜCADELE ZEMİNİ

Yapılan toplantı ve çağrının çok olumlu olduğunu dile getiren Akman, “Toplantıya katılan tüm kurumlar bir arada yürüme ihtiyacını konusunda neredeyse anlaştı. Bir ortak mücadele zemini, uzun vadeli ve çok boyutlu bir şekilde yürünmesi gerektiği ortaya konuldu. Süreç henüz tamamlanmadı. Bu ilk adım olarak bir yola çıkış oldu. Bu ilk adım çok değerlidir. Bu zeminleri oluşturmaya ihtiyacımız var” diye belirtti.

Kaynak: Milli Gazete