Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, "Şu an Avrupa'ya bakalım, İngiltere'de Avrupa'da, ABD'de raflar boş." sözlerini ele aldı. Avrupa'daki tanıdıklarına durumu soran ve araştıran Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, " Almanya, Fransa ve Hollanda’da yaşayan tanıdıklarıma da sordum. Hepsi 'Böyle bir durum söz konusu değil, Avrupa’da sistem uzun bir süredir pandemi öncesine döndü ve tıkır tıkır işliyor’' yanıtını verdi." yazdı.

'AVRUPA'DA RAFLAR BOŞ' SÖYLEMİ GERÇEK DEĞİL!

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş'ın yazısının dikkat çeken o kısmı:

Önceki gün bir kafede otururken, masama gelen ve sohbet sırasında Almanya’da yaşadığını öğrendiğim bir beyefendi ile uzun bir sohbet gerçekleştirdik. 45 yıldır Almanya’da yaşadığını söyleyen Kazım isimli yurttaşımız, “Türkiye’ye her yıl büyük bir özlemle geliyor, sonra ise hayal kırıklığına uğruyoruz. Bir ülkede hiçbir şey mi değişmez?” diyordu.

Laf lafı açınca, Kazım Bey’e “Avrupa’da raflar boş mu?, Geçinemiyor musunuz?” diye sordum. Güldü, “Vallahi bu sözleri Almanya’da gülerek dinliyoruz” dedi. Ardından da ekledi: “Ben 45 yıldır Almanya’dayım. Çalışma sürem kısa olduğu için, emekli maaşım diğerlerine göre düşük. Ben 1000 Euro emekli maaşı alıyorum. Ama devlet en az 3 sosyal yardım daha vererek, yaşam standardımı yükseltiyor. Hiçbir geçim sıkıntımız yok. Raflar da dolu evimizin mutfağı da… Sayın Erdoğan’a rafların boş olduğunu kim söylüyor, kendisi niye böyle şeyler söylüyor, vallahi anlamıyoruz.”

GERÇEK DEĞİL

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık tekrarladığı ‘’Avrupa’da raflar boş’’ sözünü Almanya, Fransa ve Hollanda’da yaşayan tanıdıklarıma da sordum. Hepsi “Böyle bir durum söz konusu değil, Avrupa’da sistem uzun bir süredir pandemi öncesine döndü ve tıkır tıkır işliyor’’ yanıtını verdi.

KARŞILIĞI YOK

Erdoğan, belli ki; kendi tabanına propaganda yapmak için bu sözleri sarf ediyor ama sözlerinin Avrupa’da yaşayan ancak Türkiye’de oy kullanan seçmen üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını göremiyor. Ki; bu sözlere Türkiye’de yaşayan seçmenlerin inandığını da sanmıyorum. Zira; hemen hemen herkesin Avrupa’da yaşayan bir tanıdığı, dostu akrabası var. O yüzden, Erdoğan’ın bu propagandayı ısrarla sürdürmeye çalışmasının hiçbir karşılığı yok.