TGRT Haber sunucusu Ekrem Açıkel, Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybetmesiyle daha da kötü bir noktaya doğru sürüklenen asgari ücret kapsamındaki ucuz işçiliği övdü.

Canlı yayında asgari ücretin ocak ayında 382 dolar olduğunu hatırlatan Açıkel, "Bugünkü kurla kabaca 220 dolar. Bakar mısınız. Gerçekten ucuz bir işçilik. Umarım negatif görünen pozitife dönebilir. Her şerde bir hayır vardır. Bizde işçilik çok ucuz çok" dedi. 

Canlı yayındaki garip yorumunun devamında Açıkel, doların artması sayesinde üretimin Türkiye'ye kayacağını ve dünyaca ünlü tekstil markalarının üretim bandını Türkiye'ye çekeceğini ileri sürdü.

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE "YANLIŞ ANLAŞILDIM" DEDİ

Canlı yayında asgari ücretle ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Açıkel, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Milletin kafası çok karışık. Eğitimlisi, eğitimsizi bileni bilmeyeni, yayını hiç anlamamış hakaret ediyor. Lafın tamamını anlatayım “Türkiye'de çalışanlar dolar karşısında eriyen asgari ücretle köle ücreti gibi paralara çalışacak. Anlamak çok mu zor?"

Asgari ücreti öven sözleri için 'yanlış anlaşıldım' açıklaması yapan Ekrem Açıkel, ayrıca "Her şerde bir hayır vardır" sözünü kullanmasına sosyal medya kullanıcıları ikna olmadı.

Sosyal medya kullanıcıları "Her şerde bir hayır vardır" sözünün olum durumlar için kullanılıp olumsuz durumlar için kullanılmayacağını söyleyerek Ekrem Açıkel'e tepkisini sürdürdü.