Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Meclis'te yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarına sert ifadeler kullandı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak dini kaideleri kendi yanlış siyaseti için alet ettiğini ifade eden Şener, AKP'lilere Hz. Ali'nin "Onlar Allah'ın HAK kelamını BATIL murad ederek söylemektedirler" sözüyle tepki gösterdi.

Şener, şöyle devam etti:

"Bir politika aracıyla kuru yükseltmeye öbür politika aracıyla kuru düşürmeye çalışıyor mı bir hükümet? Üç kere politika faizini düşürüyor dört kere piyasaya döviz veriyor. Bu hükümetin bir karar vermesi lazım, bu hükümetin ne yaptığına bir karar vermesi lazım. Gelelim faiz meselesine 'Nass var' diyor. Birincisi bu hükümet faizi düşürmüyor. Üç kez politika faizini düşürdü. Hazine'nin borçlanma faizini arttırıyor, taşıt kredilerinin faizleri artıyor, ihtiyaç kredilerinin faizi artıyor.

Peki nasıl faizi düşürüyorsunuz? Ülke bir yangın yerine dönmüş kendi beceriksizliği ve yanlış politikaları yüzünden ülke bu duruma gelmiş bunu telafi etmek için yine bir nass'a sarıldı. "Rabbimiz 'biraz korku ve açlıkla biraz mallardan canlardan ve ürünlerden eksiltmeyle sınarız' buyurmaktadır" dedi. Değerli arkadaşlar halkın canından bezdiği ve halkı canından bezdirdiğiniz bir dönemde böylesine ayetler okuyarak insanları Dini Mübin İslam'dan soğutamazsınız. Bu neye benzer Hz. Ali'nin ifadesi ile belli bir grubu tanımlarken 'Onlar Allah'ın HAK kelamını BATIL murad ederek söylemektedirler' demişti. Batıl konularda Hakk murat ediyormuş gibi konuşulamaz."