Kendini her şeyden önce bir Müslüman, sonra ise bir gazeteci ve aktivist olarak tanımlayan mühtedi Lauren Booth, Avrupa’daki İslam düşmanlığı ile alakalı milligazete'ye konuştu.

Filistin ziyaretinde, Filistinli Müslümanların tevazuu ve tevekkülüne tanıklık etmesi ile birlikte İslam'ı araştırıp daha sonra İslam'ı seçen, İngiliz Yapımcı ve Yazar Lauren Booth, Milli Gazete'den Muhammed Özdemir'in sorularını yanıtladı.

"İSLAM DÜŞMANLIĞINI 3 BÜYÜK GRUP FİNANSE EDİYOR"

Lauren hanım, bildiğiniz üzere Avrupa'da ve İngiltere'de Müslümanlara karşı İslam düşmanlığı artmaya başladı. Siz Avrupa'yı ve insanını yakından tanıyan birisiniz. İslam düşmanlığı ile nasıl mücadele etmeliyiz?

"Öncelikle bu işin çıkış noktasını iyi bilmeliyiz. İslam düşmanlığının kökü, organize bir grup tarafından Amerika'da görülüyor. Dünya'da İslam düşmanlığını besleyen ve finanse eden 3 büyük grup var. İlki Amerika'daki Evanjelist Kilise'dir. İkincisi, Siyonist örgüt ve üçüncüsü aşırı sağcı neocon (yeni muhafazakarlık) hareketidir. Bu üç grubun Çekoslovakya, Macaristan, Bulgaristan, Almanya, Rusya ve Amerika'da bağlantıları bulunuyor. Bizim üzerimize düşen bu organize grupları iyi tanımak ve onlar harekete geçtiği zaman, onlara karşı bir hamle üretecek, akıllı ve onlardan daha iyi organize olabilecek bir birliğe ihtiyacımız vardır. Yani bize büyük bir Müslüman organizasyonu lazım..."

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ HIZLI VE SESSİZ BİR ŞEKİLDE YAPMALIYIZ"

Peki bizler Müslüman ülkeler olarak, hükümetler seviyesinde neler yapabiliriz. İslam düşmanlığı ile mücadelede sadece toplumun bilinçlenmesi yetmiyor. Politikacılarında birşeyler yapması gerekiyor. Sizce neler yapılmalı?

"Yanlış hatırlamıyorsam bundan 2-3 ay önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ve Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed bir araya gelerek İslam düşmanlığı ile mücade etmek için bir ortak bir TV kanalı kurulacağını duyurdular. Bana göre burada iki durum söz konusu; birincisi henüz TV kanalının kurulduğunu zannetmiyorum. İkincisi ise bunu 'duyurmayın ve sessizce halledin', derim. Çünkü bizim buna ihtiyacımız var. Bize karşı yapılan hamlelere karşı hep zayıf kalıyoruz. Bu yüzden hızlı ve sessiz bir şekilde yapmamız gerekenleri yapıp, daha sonra bunları duyurmalıyız."

"KENDİMİZİ ZAYIF GÖRMEMELİYİZ"

Lauren hanım, islam düşmanlığına karşı toplumsal-politik anlamda neler yapılabileceğini konuştuk ama bireysel olarak bu mücadeleye nasıl katkıda bulunabiliriz?

"Bana göre, bizim bireysel olarak karşılaştığımız en büyük problem aynaya baktığımızda, tek başımıza birşey yapamayacağımız kanısına düşmemiz ve psikolojik olarak kendimizi zayıflatmamızdır. Allah (c.c.) Kur'an-ı Kerim'de, "İçinizden iyi ve yararlı olana davet eden, doğru ve iyi olanı emreden ve kötülüklerden sakındıran bir topluluk çıksın. İşte gerçek kurtuluşa kavuşanlar onlardır." diye buyurmuştur. Bundan dolayı bizler de iyi ve yararlı olana davet etmeli ve kötülüklerden sakındırmalıyız. İnşallah bu kurtuluşa kavuşan topluluktan oluruz."