Trump'ın Filistinlileri hiçe sayan skandal  Kudüs kararının ardından Siyonist   İsrail'le ilişkileri tamamen durduran Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki  AK Parti hükümeti, Joe Biden'in  ABD başkanlığına oturmasıyla yönünü yeniden Siyonist İsrail'e çevirdi. Siyonist İsrail'in başına geçen Isaac Herzog ve Naftali Bennet hükümetiyle arayı sıcak tutmaya çalışan Erdoğan, terörist devletle normalleşmeye hız verdi. 

Arnavutluk ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD’nin,  Yunanistan'ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesimiyle birlikteki boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"Bu iş, Türkiyesiz olmaz." diyen Erdoğan,  Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde Siyonist İsrail ile diyalog kurulduğuna ilişkin imada bulundu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Berat Bey, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde bile İsrailli muhatabı, o zaman o teklifle gelmişti. İş bir yere doğru da gidiyordu. Belki biz o zaman İsrail’le o işi bağlayabilirdik. Peki şimdi bağlama umudu yok mu? Şartlar oturup konuşulur. Çünkü bu işin menfaat analizleri çok önemli. Belli bir yere de geldik. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşmelerimiz oluyor. İsrail Başbakanı Bennett daha değişik düzeyde haberler gönderiyor. Bütün bunlarla beraber biliyorsunuz, geçenlerde İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı Üyelerini  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul ettim, onlarla görüşmelerimiz oldu. Eğer biz siyaset yapacaksak siyaset, kavga dövüşle olmaz. Siyaseti barış çizgisinde götürmeye mecburuz.

Bizim Doğu Akdeniz’deki yaklaşımımız malum. Libya ile yaptığımız anlaşmamız var. Libya ile yaptığımız anlaşmayla birlikte işi biz resmi bir metne oturttuk. Bu resmi metin üzerinden de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir taraftan dört tane sondaj gemisi, iki tane sismik araştırma gemisi aldık. Bunları biz boşuna mı aldık? Bunlar Karadeniz’de de çalışacak, Akdeniz’de de çalışacak. Bu konudaki en güçlü altyapıya biz sahip olacağız. Onun için de Amerika’nın olayı, tamamen ekonomik analizdir. Bu analizler neticesinde gördüler ki buradan bir şey çıkmaz."

Kaynak: Milli Gazete