Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM)  AK Parti ve  İYİ Parti  haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, muhalefet partilerinin ve kendisine ve partisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. İyi Parti Genel Başkanı  Meral Akşener  ise ekonomi üzerinden iktidara yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurunda yaşanan artışla ilgili, “Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar, yarın düşer. Üretim ve istihdamdaki artış kalıcıdır.

Ekonomide de dünya 5’ten büyüktür diyoruz” ifadelerini kullandı. Çarşı ve pazardaki kimi ürünlerde yaşanan fahiş fiyat artışlarının çoğunun mantıklı bir izahının olmadığını da gördüklerini söyleyen Erdoğan, stokçuluk yapanlara yönelik sert ifadeler kullanarak, “stokçulara bu ülkeyi mezar edeceklerini” dile getirdi.

Yüksek faizden rahatsızlık duyduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye’nin artık yüksek faiz üzerine kurulu para politikasını terk ettiğini dile getirdi. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, uzman ve pratisyen hekimlere 5 bin ile 2 bin 500 lira arasında zamların geleceğini belirterek, asgari ücret noktasında bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir zammın geleceğini söyledi. 3600 ek göstergeyle ilgili Erdoğan, “Ama ile fakat ile konuşmaya gerek yok. O da olacak” dedi. Merkez Bankası’nın döviz müdahalesine de değinen Erdoğan, şunları kaydetti: “Böyle bir şey gerekli olduğu zaman Merkez Bankası bu tür müdahaleleri yapar, yapma hakkına sahiptir.”

“O KONUŞTUKÇA  DOLAR ZIPLIYOR” 

İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, “Ekonomimizin Erdoğan’la imtihanı devam ediyor. Bu arkadaş hâlâ utanmadan, sıkılmadan televizyonlara çıkıp ‘faiz sebep, enflasyon neticedir’ demeye devam ediyor. O cahilce konuştukça dolar zıplıyor. O cahilce konuştukça enflasyon artıyor. O cahilce konuştukça olan her zamanki gibi milletimize oluyor. İnsanlarımız fakirleşiyor, gençlerimiz işsiz kalıyor” değerlendirmesinde bulundu.