Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Fatih bir açılış töreninde gençlere verdiği “ülkemizi, imkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın.” tavsiyesine birçok çevreden tepki gelmişti. Fatih Altaylı da Erdoğan’ın tavsiyesi sonrası dün kaleme aldığı yazısında gençlere İnterrail ile Avrupa’yı gezmenin maliyetini çıkarmıştı. Fatih Altaylı bugünkü yazısında ise gençlerine kendisine vize ücretlerini hatırlattığını belirtti.

“Gençler haklı.” diyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “1 yıllık pasaport harcı 330 TL’den 450 TL’ye çıkmış. Defter bedeli de 225 TL. Yurt dışına çıkarken çocuklar hariç genç yaşlı herkesin ödediği 150 TL’yi de ekleyin. Tabii en ağırı vize ücreti. 80 avro vize için, 60 avro da başvuru merkezi için ödüyorsunuz. O da eder 2 bin 250. Daha sınırı geçmeden 3 bini geçtiniz bile. Bu durumda gençlere “seyahat” tavsiye eden iktidarımızın yapacağı çok basit. 25 yaşın altındaki öğrenci olmayan gençlerin de pasaport ücretlerini düşürecek. Yine bu gençlerden yurt dışına çıkış harcı almayacak. Defter bedelinden de tüm gençleri muaf tutacak.” dedi.

“Ve madem güçlü ve herkesin saygı duyduğu bir ülkeyiz.” ifadesini kullanan Fatih Altaylı, şöyle devam etti:

“Oturup Avrupa ülkelerine diyeceğiz ki, “Vizeler kalkacak falan diye bizi uyuttunuz. Biz de göçmenleri size yollamayıp kendi başımıza bela ettik. Ama en azından bizim 25 yaş altı gençlerimizden ve öğrencilerimizden aldığınız vize paralarını düşük tutun."Gençler gezsin, görsün istiyorsanız, o zaman lafla değil icraatla gösterin bunu. Emin olun sizin için de arkanıza sörfçü işi VW minibüs alıp program yapmaktan daha çok işe yarar.”