TV5’e konuşan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, AKP'de istifa ederek yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve yeni parti çalışmalarındaki Ali Babacan'a yönelik eleştirilere ilişkin konuştu.

Saadet Partisi’nin yayın organı TV5’e konuşan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, AKP'de istifa ederek yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve yeni parti çalışmalarındaki Ali Babacan'a yönelik eleştirilere ilişkin konuştu.

Arınç, "Birlikte olduğumuz dönemlere ait suçlamalar yapılırsa, onlar da meşru müdafaa haklarını kullanır. Belki de mahrem kalması gereken konuları kendilerini savunmak adına konuşabilirler. Bu da testiyi çatlatır. İki tarafa da zararı olur" ifadelerini kullandı. Arınç, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a, ‘hain’ diye yaklaşılmasının da istenmeyen tartışmaları gündeme getireceği uyarısında bulundu.

BARKEY AÇIKLAMASI

Arınç, Osman Kavala'nın Gezi davasında hakkında beraat ve tahliye kararı verilen bir gün sonra ABD'li akademisyen Henri Barkey ile görüştüğü suçlamasıyla yeniden tutuklanmasına ilişkin, "Henri Barkey AK Parti'nin kuruluşunu önemsiyordu. Bizim toplantımıza gelmesi nasıl suç değilse, Osman Kavala ile görüşmesi de suç olarak gösterilmemesi lazım" ifadelerini kullandı.

Arınç, "Refah Partisi zamanında Henri Barkey bizim için muteber bir adamdı. Refah Partisi zamanından Türkiye’de demokrasiyi, siyasi partilerin özgürlüklerini önemseyen bir akademisyendi. İyi de Türkçe konuşurdu." dedi.

Arınç ayrıca "AK Parti’nin kuruluşunu önemsiyordu. Hakkımızdaki ön yargıların silinmesi gerektiğini söylüyordu. O tarihte sayın Cumhurbaşkanımız milletvekili bile değilken, hükûmet bile kurulmamışken önce Batı’da üst düzey ziyaretler yaptı. Bu bizim iftiharımızdır. Bizim toplantımıza gelmesi nasıl suç değilse, Osman Kavala ile görüşmesi de suç olarak gösterilmemesi lazım" dedi.