Kendi Halkı da Katil Diyor! Katil Netanyahu’ya Öfke Katlanarak Büyüyor Kendi Halkı da Katil Diyor! Katil Netanyahu’ya Öfke Katlanarak Büyüyor

ABD’de başta New York olmak üzere, farklı eyaletlerdeki üniversitelerde devam eden Filistin’e destek gösterileri hızla yayılıyor.

Mevcut iktidarın baskı, şiddet ve yasaklamalarına rağmen geri adım atmayan üniversite öğrencilerine, öğretim üyeleri de destek veriyor. Polisin gözaltı, işkence ve sert müdahaleleri vicdanları susturmaya yetmezken, ABD kampüslerinden yükselen sesler tüm dünyada yankı buluyor.

GAZZE DAYANIŞMA KAMPI OLUŞTURDULAR

Fordham Üniversitesinin Lincoln Center Kampüsünde okuyan öğrenciler, okul bahçesine 5 civarında çadır kurarak Gazze dayanışma kampı oluşturdu. Central Park’a çok yakın bölgedeki Fordham kampüsünde kurulan kamp, Columbia ve City College üniversitelerindeki Filistin destekçisi göstericilerin New York polisi tarafından gözaltına alınmasının hemen sonrasında geldi.

DEKANDAN TEHDİT

Dekan Jenifer Campbell’in imzasını taşıyan bildiride öğrencilere, “Bu maddeler ışığında, derhal üniversite personelinin talimatına uymanız ve Fordham Üniversitesi mülkünü terk etmeniz istenmektedir” denildi. Dekan Campbell, talimatlara uymayan göstericilere uzaklaştırma cezası verileceğini, sınavlara ve mezuniyet töreni gibi programlara alınmayacağını belirtti.

BİN 300 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

ABD genelindeki birçok büyük üniversitede, Filistin’e destek için öğrenci eylemleri hâlâ devam ediyor. Washington Post’un kayıtlarına göre polis, son 2 haftada, aralarında bazı öğretim görevlileri de dâhil olmak üzere 1.300’den fazla öğrenciyi gözaltına almış bulunuyor.

“Antisemitizm” bahanesiyle engellenmek isteniyor

Filistin’e destek gösterilerinin önünü alamayan ABD yönetimi, “antisemitizm” yalanı üzerinden vicdanları susturmayı deniyor.

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda 91 hayır oyuna karşı 320 evet oyuyla “Antisemitizm Farkındalık Yasası” başlıklı tasarı kabul edildi. Tasarıyı savunan Meclis Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, kampüslerde devam eden Filistin’e destek gösterilerinin “antisemitizm” dalgasına hizmet ettiğini ve Yahudi karşıtlığını artırdığını iddia etti.

Resim

Kaynak: Milli Gazete