TÜİK nisan ayı enflasyon verileri açıklanırken, ekonomistlerden önemli yorumlar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Hakan Kara, TÜFE ve elektrik fiyatlarıyla ilgili bir grafik paylaşarak, temmuz-ağustos döneminde elektrik fiyatlarına büyük bir zam beklediğini söyledi.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde görev yapan ve aynı zamanda eski Merkez Bankası Başekonomisti olan Prof. Dr. Hakan Kara, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla elektrik fiyatlarının yakın gelecekte artabileceğine işaret etti. Prof. Dr. Kara, temmuz-ağustos aylarında elektriğe büyük bir zam bekliyor.

ZAM POTANSİYELİ OLUŞTU

Prof. Dr. Kara'nın paylaştığı grafikte, 2023'ün ilk dört ayında elektrik fiyatlarının yatay bir seyir izlediği; ancak Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) yükselişin göze çarptığı belirtiliyor. Bu durum, elektrik ücretlerindeki potansiyel artışın sinyallerini veriyor. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Kara, "Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen temmuz-ağustosta yapılır" dedi.

Resim

Prof. Dr. Hakan Kara'dan yerel seçim yorumu: Öngörümüz doğru çıktı - Dünya GazetesiProf. Dr. Hakan Kara

Hakan Kara

@ali_hakan_kara

Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır.

Otoyol ve Köprü Ücretlerine Zam: İşte Köprülerin Yeni Geçiş Ücretleri... Otoyol ve Köprü Ücretlerine Zam: İşte Köprülerin Yeni Geçiş Ücretleri...

Resim

ENFLASYON RAKAMLARINDA TÜİK VE ENAG NE DEDİ?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı nisan ayı enflasyon rakamlarına göre, aylık enflasyon yüzde 3,18, yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi. Öte yandan, bağımsız enflasyon araştırma grubu ENAG ise nisan ayında yıllık enflasyonun yüzde 124,35, aylık enflasyonun ise yüzde 5,02 olduğunu bildirdi.