Ünlü Türk alimi Sn. Kadir Mısıroğlu ve 10 Kasım tören alanı olarak alimin evini tercih eden Sn. Erbaş’a iyi haberlerim var. Tabii Diyanet Başkanı “Yunan kazansa iyi olurdu” demedi ama ziyaret ettiği hastayı mutlu edecek haberler halis ziyaretçiyi de berhüdar eder. Malum hastalıkta en önemlisi moral motivasyondur. İyi haberler hastayı kısa sürede sağlığına kavuşturur. Bu minvalde savaşı Yunan’ın kazandığı haberini zevata ilk ben vereyim dedim.

Malum 3500 sene önce Truvalıları alt eden Yunanlılar idi. Truvalı Helen’in merkezinde olduğu bu hikayede yiğit Hektor’un Aşil’i topuğundan vurmasına rağmen nihayetinde hile ile şehre sokulan tahta atla savaş Yunanlılar tarafından kazanılmıştı. Hatta Atatürk Yunan’ın kazanamadığı Kurtuluş Savaşının sonunda “Hektor’un öcü alındı” diye tarihsel bir göndermede de bulunmuştu. Kadir Mısıroğlu üzülse de rövanşı alan Atatürk Erbaş’ı da hastasının moral motivasyonunu bozduğu için dolaylı olarak üzmüş oldu.

Şimdi dikkatli okur; “yav 3500 sene önce olmuştu. Truva Savaşı Kadir beyin yüreğini hoplatacak yeni zafer ne ola ki?” diye soracaktır. İşte Truvalı Helen gibi giyindi diye görevinden alınan büyükelçi Sn. Sedef Yavuzalp da Yunan’ın güncel zaferi olarak kayıtlara girdi. Yunan Truvalıları bir kez daha bu defa yerli-milli ittifakın -Cumhur ittifakının- güçlü hamleleri ile alt etti.

Lakin hadiseleri takip eden zihinlerde ufak bir tereddüt hasıl oldu. Malum iktidarı diğerlerinden ayıran en önemli haslet yerli ve milli olması. Hal böyle olunca insan Sedef Yavuzalp ile beraber Çin elçimize de benzer bir yaptırım bekliyor. Çin’in Uygur bölgesinden gelen haberler üç farklı habere göre fazla iç açıcı değil.

Uygur Türkleri her tür baskının altında ezilmekte. İmdatlarına yetişen ise Trump. Uygur Türklerine layık görülen muamele Trump tarafından yaptırımlar ile yumuşatılmaya çalışılıyor.

Yerli Milli Cumhur İttifakı ise Kanal İstanbul’u Çin’e yaptırmak istiyor.

Ayrıca Yılmaz Büyükerşen’den aldığımız bilgiye göre Eskişehir Alpu’daki münbit tarım arazisine yapılacak termik santralde ihalesiz Çinlilere veriliyor.

Çinliler Uygur üstündeki baskıyı artırıyor ama Çin büyükelçimiz görevini sürdürüyor. Uganda’da Helen’e tahammül etmeyen yerli-milli iktidar Uygur’a zulmü reva gören Çin’e karşı 3 maymunu oynuyor.

Uganda’da Uygur Türk’ü yok. Benim naçizane önerim merkeze alınan Sedef Hanımı Pekin’e tayin edin. Truvalı Helen’e vefa gösteren vicdan Uygur Türkleri ezilirken “ihale Türkiye’de bile olsa alınız” şiarıyla hareket eden Çin aklına biraz olsun ayar verir.

Cumhur ittifakının küçük ama gayet milli duyarlığı haiz azası MHP de bu vesile ile yerli-milli bir anlayış ile Uygur Türkleri için bir katkı verme imkanı kazanır. Bu da bizim kendi çapımızda tavsiyemiz olsun

(*) İlk defa 21.11.2018’de yayınlanmıştır