Dün Mardin'in Midyat ilçesinde HDP’li 3 belediye meclis üyesi partilerinden istifa ederek AKP’ye geçti. Üyeler, HDP’de aradıklarını bulamadıkları için istifa ettiklerini açıkladılar. 
Bu arada dile getireyim; 65 HDP belediyesinin 44’ü AKP’ye geçmiş durumdadır.

Tarihi bir anekdot ile başlayayım. Peygamberimizin vefatından sonra Dördüncü Halife Hz.Ali olmuştu. Muaviye İslam’ın Halifesi olmak için çok uğraş vermiş, Hz.Ali vefat edene kadar ısrarında muvaffak olamamıştı. Hz.Ali’nin tarafında olan bir kısım Müslümanlar, daha sonraları Muaviye’nin mevki, makam, para, konum, statü ikramları ile taraf değiştirmişti. Hz.Ali’den desteklerini çeken Müslümanların hikayesini Ebu Hureyre ya da bir Küfeli enfes bir cümle ile özetlemişti.
“Ali mutlak haklı fakat Muaviye’nin pilavı yağlı”
Teşbihte hata olmaz. HDPli Midyatlı hemşehrilerimin istifa edip, AKP’ye geçişini kısmen böyle okuyorum. 
Dramatik bir örnek olacak fakat paylaşılmasında bir beis yok. Meramımıza destek mahiyetindedir. Hz.Ali’nin kardeşi de; Akil Bin Ebu Talip, Muaviye’nin tarafına geçmiş ve “Ali’nin yanında kalsam, açlıktan ölecektim” demişti.

HDP şeytanlaştırılan, lanetlenen, her adımları takip edilen, vekillerinin dokunulmazlığı kaldırılan, kazanılan belediyelerine kayyum atanan, her eylemlerinde sertlikle ve biber gazıyla müdahale edilen bir insanlar topluluğudur. Genelde Kürt kökenli oluyorlar. Bunlar makbul Kürt statüsünde olmuyorlar. Bu ikircikli durumu şöyle bertaraf etmek mümkün. AKP’ye geçince “Makbul Kürt” oluyorlar şippadanak... Arınıyorsunuz ve pir-ü pak oluyorsunuz. Pamuklar içinde pudralanmış beyazlıkta...
Zira HDP’de siyasete devam edenler; Kandil ile iş tutan, illet-zillet-hain-yurtdışı ile işbirlikçi vb bir sürü yaftaya maruz kalıyorlardı. 

Yani geçen yılki seçimde mealen/mecazen PKK’li olan bu üyeler, AKP’ye geçince vatansever oldular.

Beğenin ya da beğenmeyin önemli sayıda Kürt seçmeni vardır. HDP’nin 6 milyon seçmeni vardır. 6 milyon insanı kaale alın. Bunlar PKKli değildir. Terörist hiç değildir. Neredeyse bir asra varan bu problemi çözmek için ne bekleniyor? Derin Türklerin ve Derin Kürtlerin bu durumdan nemalanmalarının önüne geçilmesi gerekiyor. 

83 milyon insanımıza sesleniyorum. Doğu ve Güneydoğu halkı ne istiyor tek tek yazacağım. Bunu AKPlilerinde, HDPlilerin de, MHPlilerin de, CHPlilerin de, İYİ Partililerin de, SAADETlilerin de, Gelecek Partililerin de, DEVA Partililerin de bilmesi ülkenin hayrınadır.

Bölge halkı; aşağılanan itilen kakılan komplekse sokulan değil, (17 yaşına kadar Nusaybin’de büyüdüm, kompleksli olmak tecrübeyle sabittir.) adam yerine konulmak istiyor.
Hendek değil havalimanı, terör değil hizmet, tehdit değil güzel söz, korku değil gelecek, ayrılık gayrılık değil birliktelik, dağ değil şehir istiyor. Umut, ümit, mutluluk, iş, aş, eş istiyor. Cenazeler sadece eceli ile gelsin, silah ile mermi ile gelmesin istiyor. Düğünler olsun, Kürt Türk ile Türk Kürt ile evlensin asırlardır olduğu gibi...
Halkınıza güvenin. 
Gelecek birlik ve beraberlikten geçiyor.

Bu arada asıl soruyu sona sakladım. Bu 3 meclis üyesi AKP değil de, diğer partilere geçselerdi AKP bu konuya nasıl yaklaşırdı? Varın siz hesap edin.
“İşbirlikleri açığa çıktı.
Hainler safları sıklaştırıyor.
İllet-Zillet İttifakı boş durmuyor...”

Dipnot: Bu 3 meclis üyesi 9 aydır bağımsız hareket ediyorlarmış. Yukarıda yazdığım gerçekleri bu değiştirir mi, yorumu size bırakıyorum.

19.6.2020 Veysi Dündar