Şiirsiz Kanunlar öldürüyor Leyla-3

Yetim sırtından doyan doyana

Gönül bu oyuna nasıl dayana?

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana

Bilmem söylesem mi, söylemesem mi Leyla.

Nerede yaşarsan yaşa denge hayatın özüdür Leyla.Ekonomide denge,ilişkide denge, uluslararası denge,bitki sularken denge,konuşurken ne az ne çok yine denge.Dengeli beslenme,auranizda çakralarinizda denge.Fazlasi da azı da kabul değil Leyla,hayatın her tarafında her harfinde denge olmak zorunda.

Dengeyi gözetirken, sorumlulukları ve yetkileri de dengeli oranlamamiz hassas bir terazi olmamız,insanın kıymetindendir.

Gelelim bugün ki şifamiza ;

İlahi denge kitabında kadın ve erkek yerli yerinde tanımlanmış,bazı kapılar ardına kadar açılıp bazıları biraz kıyı bırakılmış,bu senin matematik,tıp fıkıh akaid,astronomi ilimlerini berber aldıktan sonra ya da bu ilimlerde en ileri olanları biraraya getirip kıyıları süsleyeceğin bir alan olabilir sadece.

"Değişen ve gelişen dünya da" diye cümle kurmaya başlayanlara ilk şunu anlat Leyla;

hiçbirseyin değiştigi ya da geliştiği yok.

İnsan yeni öğrendiği herşeyi kendinden önce başkası bilmiyor zanneder,oysa ilahi nizamın kurucusu herşeyi Adem'e öğretmişti.Şunu da anlat onlara;

Biz Adem'e öğretilenden payımıza düşeni; tekamül sürecimizi tamamlama gayretimize göre; kapılar açıldıkça öğreniriz ve kavrariz.

Küçük bir ipucu; İlk insan Hz Adem'in ilmi "sen"den fazlaydı şimdi sen düşün ''gelişen ve değişen'' var mı diye..

Kadın ve erkeğin muhteşem dengesi aile denilen sihirli bir alana dönüştüğünde meleklerden üstünce sevdalar büyür o hanede.

Kadin Aişe olunca başkadır ,Zeynep olunca başka ,Maria olunca başkadır,Fatıma olunca başka...

Erkek Zeyd olunca başka,Ömer olunca ,Ali olunca , Ebubekir olunca başkadır.

Kadın,önce toplar düzenler sever ama nezaketle, muhabbetle,harfi harfine adaletle.Kadin ilk öğretmendir,sevgiyi nefreti,iyiliği kötülüğü,adaleti zulmü,faydalıyı zararlıyı,güzeli çirkini ilk o öğretir yavru kuşa ve adama.

Kadin yaşayan şiirdir,sonra kelimeler düşer şaire.

Erkek önce sarar,maddi ve manevi...helal dairesinde yürür yaradılışı gereği.Kadin hazine,erkek hazineyi koruyandır.Kadın meyvenin özüdür,erkek kabuğu.

Kâinatta herşey yerli yerinde güzel Leyla.

Eve ekmek getirmek babayadir, evi dengede tutmak kadına.Kadinin sesi evin dengesidir, süsüdür, ütüsü sofrasidir.

Kadinin evdeki emeği parasal olarak ölçülemez Leyla, kıymetli madenler,altınlar, kripto paralar yetmez o emeği tartmaya.

Baba borç ödemeye kadın dert çekmeye gelmemiştir aleme.İnsana yakışan adil bir düzende,haddini bilerek hakkını alarak yaşamak,ilmini ve gayretini ve hayretini arttırmaktır.

Demem o ki,kadına özgür ol kendi paranı kazan,kocana muhtaç (!) olma demek,aileyi yani devleti yani dunyayı ve dengeyi yıkmaktır Leyla.

Adına bilmem hangi özgürlük afişleri yazdılar,senin adına şeytanın çocuklarından paralar alıp Mecnun'u da yavru kuşları da darmadağın ettiler.Seni hiç kimse Mecnun gibi sevmeyecek Leyla,

Ve sen gibi hiç kimse derlemeyecek evin koltuğunu,tabağını, mutfağını, masasını ,koltuğun örtüsünü...Hiçbir hizmetli senin gibi sarmayacak eşyalara duasını, çocuklara sevgisini...

Sen evinde kal Leyla,perdelerin bile özledi seni,ev içinde ayrı,gezmeye ayrı giydiğin terliklerin de.

Erkek baş'tır, kadın boyun

Boyun giderse biter mutlu oyun

Tarih boyu muhabbet yoksunlari,adı çin olmuş adı, haçlı hep bu başı yıkmak istediler,güçleri yetmeyen de bu boynu kırmak dilerler...

Biraz otur Leyla, konuşalım;

Para dediğin ,borç dediğin kölelikten başka ne getirmiş ve sen neden kuş sesine ,çiçeklerin aheste büyümelerine hasret kalasın ve neden bunu ben kazandım deyip Mecnun'u yerin dibine, yavruları dipsiz kuyulara,şeytanın askerlerine yem edesin!!!

Yiğidi muhtaç etme Leyla,sen hanenin bereketisin,neşesi ve harcısın.

Elbisenin 100 olmasıyla 2 tane olması arasında ne fark olabilir?Modaya uygun giymek sana kaç litre ton daha değer katar?

Her renk elbisene uygun ayakkabı,çanta ya da takı olursa kaç kg daha mutluluk satın almış olursun?

Özgür olmak ,zeytin ağaçları söğüt gölgesi,ellerinle yaptığın kekin yaninda mis gibi çay kokusudur.

Sana minnet ve şükranla bakan adamın ve yavrukuşların sevgisini kaç asgari ücret satın alabilir?Asgari ücret bile etmeyen para seni sadece sisteme köle eder.

Özüne dön Leyla,evine dön, yavrukuşlara dön.Perdeler hareketlensin,camlara buhar,balkona süpürge, çiçeklere su,mahalleye sevgi mutfağına yemek kokusu dolsun her akşam komsulara bir tabak göndereceğin o leziz kokulardan olsun...

Erkeğin onuru ,kadının şehri emin oluşundandir.Sen el-emin" kılarsan yaşadığın aurayi, mekanı Mecnun uzaya da gitse,parise de gitse "emin" durur.

Emanet sendedir Leyla, rahim olmak sende.Şeytanin çocukları Adem'e zulmetmek icin Havva'yı incitmek,Adem'in soyunu rahimde boğmak istiyorlar.

Rahman ve rahim olan Allah'ın O adıyla...

Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır...

Bir çay kokusu vursun şimdi aleme,duyanlar duysun çay varsa evde Leyla vardır,

herşey vardır..

Seninle bir yağmur başlıyor iplik iplik,

Bir güzellik doğuyor yüreğime şiirden.

Martılar konuyor omuzlarıma,

Gözlerin İstanbul oluyor birden.

Saliha Güzel

(Yürüyen Evren)

SMMM