Maskelerini İndir Dünya

"Satın alınamayan şeyleri severim ben. Deniz gibi, gökyüzü gibi, ay gibi, güneş gibi ve sevgi gibi." | Sabahattin Ali

Ve özgürlük gibi,cesaret gibi...

Biraz dur nefes al ve düşün:ben kimim?

Nereden geldim?

Nereye gidiyorum?

Düşün, henüz suç değil,maskeni indirme cesareti gösteremezsen çok yakın bir zamanda düşüncelerinden potansiyel suçlu olduğun varsayımı ile tutuklanma ihtimalin güçlenerek artiyor.Azinlik raporu filmini izlersen ne demek istediğimi kavrayabilirsin.

Facebook, beğeneceğiniz konularda önünüze reklam getiriyor değil mi?

Buradan yola çıkarak nelerden hoşlanmadığını,nelere öfkelendigini de hesaplayan suç işlemeden potansiyel suçlu olarak insanları tutuklayıp hapsedecek yapay zeka robotlar hazırlanıyor bilgin olsun..maske ile ilgisi ne? Dedim ya düşün, henüz suç değil.

Türkiye'yi 17 günlük tam kapatma kararını açıkladı tek adam.Son büyük kongrede "küresel bir planın parçası olmaktan ...."diye devam cümleyi sarfeden de aynı adamdı ve kongreden sonra yetenekli bir teknik ressam tüm Türkiye'yi kırmızıya boyadı.Teknik ressamın yetenekli olması sorun değilde,maskene dört elle sarılıyor olman ićsel dışsal ve küresel bir sorun.Madem düşünmek suç değil henüz,neden maske takmak zorunda hissediyor olduğunu da bir düşün...

Sahi maske seni koruyor mu?

Genç polisler 10 Nisan polis haftası nedeniyle hükümet binasının önünde polis teşkilatının 176.yılı anısına maske, şeker ve şiddet gören kadinlar için bir broşür dağıtıyordu.Sohbet ederken genç bey bir polis maskenizi burnunuza kaldırın dedi.Ben de "şuan bana mobbing uyguladığıniz için çok rahatsızım bu da bir şiddet bunu nasıl çözeceksiniz" deyince bir süre sessizlikten sonra bayan polis: "sizin maske takmanız benim sağlığımı korumak için dedi"

Ben de gülümsedim ve yalnız geçenlerde okuduğum bilimsel bir makalede insandan insana,hayvandan insana virüsün bulaşmayacagini uzun uzun yapılan deneylerle anlatıyordu dedim."Saglik bakanlığı öyle öngörüyor" tarzında cümleleri uzatmamak için neşeyle konuyu değiştirdim.Onlar bizim gençlerimiz bizim polisimiz.Saglik bakanı ile hiç işim olmaz ama bu gençler şehrimizde ve birbirimize destek olmak öncelikli görevimiz.

Bu arada polis teşkilatının dağıttığı maskelerden aldım,aaa o da ne tel yoktu burun kısmında :) neyse neyse gençleri daha fazla üzmemeye karar verdim :)

Yazarken farkettim "maskeni burnuna kaldır" ifadesiyle ne kadar çok karşılaşmışım,bütün hikayeler sapır sapır yağdı zihnime."Saglik" adı altında içindeki yetersizliği bastırmaya,kendini bilgili ve güçlü göstermeye çalışan ne çok insanımız varmış meğer.Postanenin güvenlik görevlisinin kendisini general gibi hissetmesi ve açık alanda tek başıma iken bana kaba ve yüksek ses tonuyla "maskeni burnuna kaldır" emri vermesi gibi gibi.

Sesinizin renginden maskenin ardında sakladiginiz yüzlerinizi şimdi daha net görüyorum,hepiniz ölümüne korkuyorsunuz!

Hem de çok.Maskeden önce de korkularınız vardı,şimdi daha da şiddetli bir korku sardı 4 bedeninizi.

Tüm korkuların temelinde ÖLÜM korkusu yatar,oysa ölümün en sevgiliye kavuşma gecesi olduğunu bilirsen tüm korkulardan arınır,4 bedeninde cesareti yükler "insan olma" özgürlüğüne yelken açarsın.

Oku emrine şu mübarek ramazan ayında itaat et ve kurtul lütfen.Oku ilim öğren bilim öğren."İlim kadın erkek her müslümana farzdır" diyen İslam dininin insana,kadına ve erkeğe ne kadar çok kıymet verdiğini,öğrendikçe cesaretinin arttığını ve okudukça insan olma erdemine yaklaştığını hisset.

Tam kapanma kararı ramazan bayramı bittikten sonra bitiyor.tam da turizm mevsimi.

bu karar neticesinde teravihler yasak,biraraya gelip mukabele yapmak,insan insana iletişim kurmak yasak..Şu koronayi görürseniz,lütfen hangi dinden olduğunu da sorun,Müslüman olmadığı kesin.

Ramazan bayramından sonra tüm Türkiye'yi yetenekli teknik ressam maviye boyayıp haber bültenlerinde ikram edecek ve sevinçten uçacaksiniz yaşasın iyileştik diye maske korumaz ama  maskesiz olmaz, aşı korumaz ama aşızız olmaz diyecekler ,inanacak ve  şükredeceksiniz.Ulkemize seyahat için gelen turistler maskesiz dolaşacak ama polis ona değil,sana ceza yazacak biliyorsun değil mi?

"Tam kapanma" açıklamasının en mağduru biz mali müşavirleriz.İcisleri bakanlığınin genelgesini beklerken bile telefon trafiği yaşadık.İçişleri bakanlığına bağlı kurumlar "muhasebeciniz size belge verecek onunla seyahat edeceksiniz" der,onlarca tarihsiz genelgeler muhasebe camiasında dolanır,o belge şu belge sonradan eklenen uydurma belge vs.binlerce insan kurumlar vergisi son gününde belgelerle uğraştık.İnsan aklıyla dalga geçmenin en bariz hallerini birkez daha yaşadık bu süreçte..

*Tam kapanma* denildi ama herkes sokağa çıkmak için çözüm arıyor.Biraz da sorularla beynine oksijen gitmesi için neler mümkün.

Kapanarak insan şifa bulabilir mi?Temizlik yaparken dahi durgun su mu kullanırsın,akar su mu?.Hareketli insan  mı sağlıklı olur, hareketsiz, uyuyan,yavaş yürüyen insan mı?

Hayat rehberin olan kitabı al eline ve oku şimdi,madem kapandın kendine zaman ayir ve nezaketsiz bir sekilde "maskeni yukarı kaldır" derken hangi sırlarını kustugunu anla ve ramazan ayının rahmetiyle arın,temizlen,nezaketi kuşan ve kendini wifi ağı gibi akış halinde olan Kur'an  ile güncelle...

Madem kapandın Ramazan ayının son on gününde itikafa niyetlen.Esrefi mahluk olduğunun sırrına er, oruçla ruhunu bedenini dilini terbiye et.Bagisikligini güçlendir sifalan ve sifalandir  dünyayı güncellenmiş senin , muhteşem ötesi naif cümlelerinle.

Kuantum fiziğine göre insanın düşündüğü bir kelime 6 saniye de tüm dünyayı dolaşır ve kendisine geri döner.

Şu hadisi şerif ve ayeti keeimeyi de sağlam en sağlam kaynaklar olarak al heybene:

"Kim Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsa iyi şeyler söylesin ya da sussun" (hadis)

"Ağzından çıkan her sözü kayda alan bir gözcü vardır" (Kaf/18)

Satın alınamayan şeyleri severim ben.

Cesaret gibi, özgürlük gibi,insan olmak gibi.

SALİHA Güzel

"Yürüyen Evren"

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir