İslam nüfusu dünya nüfusunun 1.57 milyar inananı ile %23'ünü oluşturmaktadır. Ama bu durumda bile eziyet gören işkence gören ve ülkelerinde problemler yaşayan hem de çok büyük problem yaşayanlar yine Müslümanlar.

Peki, bunun sebebi nedir sizce. Her geçen gün iç savaşın ve kargaşanın olmadığı bir Müslüman ülke olmasın.

Her gün neredeyse öldürülen bir Müslüman olmasın.

Her yönüyle muhteşem diyebileceğimiz ülkelerde yaşıyoruz. Maddi manevi gelişmiş ve ekonomik olarak aslında dünyada belki de çok hem de çok iyi durumda olan topraklara sahibiz.

Peki, neden hala en fakir ülkeler Müslümanları barındırıyor. Varken yokluk içinde yaşıyoruz.

Neden tüm sorunların odak noktasında Müslümanlar var.

Dünyaca ünlü araştırma şirketi PEW'in yeni araştırmasında en çok mensubu bulunan din Hristiyanlık olarak karşımıza çıkıyor. İslamiyet ise ülkeler bazında araştırıldığın da en çok 'Resmi Din' olma özelliğine sahip. 199 ülke üzerinde yapılan çalışmaların sonucuna göre, 27 ülkenin resmi dini İslamiyet olduğu anlaşılmıştır.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/dunyada-resmi-dini-islam-olan-ulke-sayisi-kac-tane-382611.html

Aslında fakir olmayan ama fakir hayatı yaşayan bu ülkeler batılı ülkeler tarafından sahiplenilmek istenilen ve zenginlikleri kullanılmak istenen topraklardır.

Ne zaman bu işkencelere dur denilecek. Ne zaman bu sıkıntılar bitecek. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyen Müslümanlar ne zaman gözlerini açıp kardeşlerine sahip çıkacak.

Hayat bir şekilde devam ediyor ama bu hayat kendimize zor gelince mi aklımız başımıza gelecek. Her şeye gözümüzü kapatıp kör misali bakıyoruz yada sadece lanet edip geçiyoruz. Gözü bizlerde olan dünya Müslümanlarının ne zaman destekçisi olmak için adım atacağız.

Neyi bekliyoruz bilmiyorum ama çok geç olmadan artık bir şeyler yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

En kısa zamanda tüm Müslümanların bir araya gelip bu düzene bir dur diyebilmeleri ve gözü bizim üzerimizde olan Müslüman kardeşlerimize hakkıyla sahip çıkabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA